Μια ενδιαφέρουσα πρόταση με αποδέκτη την IAAF έκανε ο Αμερικανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης του δεκάθλου, Άστον Ίτον, ο οποίος θέλει να μπουν τα σύνθετα αγωνίσματα στο πρόγραμμα της σειράς αγώνων Ντάιαμοντ Λιγκ.

Υπάρχουν βέβαια δυσκολίες για κάτι τέτοιο, αφού ως γνωστόν το δέκαθλο, αποτελείται από δέκα διαφορετικά αγωνίσματα στίβου (δρόμοι, άλματα και ρίψεις) και στις μεγάλες διοργανώσεις διεξάγεται σε διάστημα δύο ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύω ότι το δέκαθλο θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο Ντάιαμοντ Λιγκ. Θα έλεγα ότι μπορεί να διεξάγεται και να ολοκληρώνεται σε 5 από τους αγώνες του Ντάιαμοντ Λιγκ κάθε χρονιάς. Σε κάθε μίτινγκ θα γίνονται από 2 αγωνίσματα, όπως 100μ και μήκος στο πρώτο, σφαίρα και ύψος στο δεύτερο και ούτω καθεξής», εξήγησε ο παγκόσμιος ρέκορντμαν με 9.039 βαθμούς από τον περασμένο Ιούνιο.

«Πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό θα έχουμε ένα σωστό χρονικό διάστημα και θα διατηρήσουμε το ενδιαφέρον των φιλάθλων για τα σύνθετα αγωνίσματα. Με παρόμοιο τρόπο θα μπορούσε να διοργανωθεί και αγώνας συνθέτων για τις γυναίκες (έπταθλο)», πρόσθεσε ο Ίτον.

Το Ντάιαμοντ Λιγκ της IAAF αποτελείται από 14 αγώνες που γίνονται σε όλο σχεδόν τον κόσμο με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών. Στο τέλος της σεζόν γίνεται η πρόσθεση των βαθμών που έχουν κερδίσει οι αθλητές σε κάθε αγώνισμα και αναδεικνύονται οι πρώτοι της διοργάνωσης, που κερδίζουν και μεγάλα χρηματικά ποσά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης