Κανονικά θα διεξαχθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League, που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, η ΠΑΕ Άρης αιτήθηκε τη μετάθεση της πρώτης αγωνιστικής κατά μία εβδομάδα, προκειμένου να λύσουν τα φορολογικά τους προβλήματα τόσο η ίδια όσο και οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Πανιώνιος και ΟΦΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις η NOVA, που έχει τα δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος απάντησε αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο, κι έτσι λήφθηκε μία ενδιάμεση λύση.

Αυτή ήταν να ζητηθεί από την ΕΠΟ να δώσει προσωρινή άδεια στις ομάδες που έχουν πρόβλημα και να εκδώσει κανονικά τα δελτία των παικτών τους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ώστε να ξεκινήσουν οι συγκεκριμένοι σύλλογοι κανονικά το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται από τη Super League, εάν κάποια από τις ομάδες δεν έχει εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, τότε θα τις επιβληθούν οι κυρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι ποινές θα έχουν αναδρομική ισχύ, με ανάκληση των δελτίων των παικτών αλλά και ταυτόχρονα να χάνονται όλοι οι βαθμοί που έχει κερδίσει η ομάδα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, εξερχόμενος  από το Δ.Σ. του συνεταιρισμού τόνισε ότι στόχος της Λίγκας είναι να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει φέτος το πρωτάθλημα με 16 ομάδες.

«Υπάρχουν αρκετά προβλήματα με ομάδες, τα οποία προσπαθούμε να λύσουμε για να αρχίσει κανονικά το φετινό πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε και να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με 16 ομάδες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μώραλης.

Παράλληλα επισήμανε ότι πρόθεση της διοργανώτριας αρχής είναι να επέλθουν κυρώσεις για τις ομάδες που θα έχουν κάνει παραβάσεις.

Καταλήγοντας, αναφερόμενος στην απόφαση της Football League για τους Ολυμπιακό Βόλου, Ηρακλή και Καβάλα, ισχυρίστηκε ότι η Super League δεν έχει επίσημη ενημέρωση.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης