Η επιστροφή του Βαγγέλη Μάντζιου στη Νέα Σμύρνη συνδυάστηκε με μια τεράστια νίκη για λογαριασμό της Κέρκυρας (0-1) και φυσικά με την πρώτη εντός έδρας ήττα για τον Πανιώνιο. Ο πρώην τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών είδε την ομάδα του ν’ αντέχει την πίεση των κυανέρυθρων και έτσι χάρις στο γκολ του Καραλή στο 71ο λεπτό πήρε ένα τρίποντο, που την έστειλε μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού.

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι δύο ομάδες ψάχνονταν και έτσι οι θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες της Νέας Σμύρνης είδαν ελάχιστες καλές φάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μακρινό φάουλ του Μενδρινού και ένα άψυχο πλασέ του Μπάρκογλου ήταν δύο στιγμές που ξεχώρισαν στο πρώτο 20λεπτο.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και απείλησαν αρχικά με κεφαλιά του Αραβίδη (26′), η οποία κατέληξε άουτ, ενώ στο 29′ ο Αναστασόπουλος απέκρουσε δύσκολα το μακρινό σουτ του Κούρου.

Στο 31′ η Κέρκυρα απάντησε μ’ ένα σουτ του Μπάρκογλου, ενώ το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μια ακόμη εντυπωσιακή απόκρουση του Αναστασόπουλου (37′) σε δυνατό σουτ του Σάμαρη έξω από την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά και να κλείσουν την Κέρκυρα στα καρέ της, αλλά και πάλι δίχως να καταφέρνουν να νικήσουν τον τερματοφύλακα των Φαιάκων.

Το φάουλ του Σάμαρη στο 50′ πέρασε λίγο άουτ, ενώ το σουτ του Μενδρινού είχε την ίδια κατάληξη λίγο αργότερα. Στο 56′ ήρθε η σειρά του Αυλωνίτη να απειλήσει, όμως η κεφαλιά του πήγε κατευθείαν στα χέρια του Αναστασόπουλου.

Η είσοδος του Λεόν από πλευράς Μάντζιου, άλλαξε την ροή του αγώνα, αφού ο μέσος της Κέρκυρας έδωσε την ασίστ στον Καραλή (71’) και ο 24χρονος επιθετικός νίκησε τον Περιστερίδη.

Στο τελευταίο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι ταμπουρώθηκαν στα καρέ τους και έτσι διαφύλαξαν το μηδέν στην άμυνα. Δύο σουτ του Γουνδουλάκη και του Ντούνη, αλλά και μια κεφαλιά του Διαμαντάκου εξ’ επαφής ανησύχησαν τον Αναστασόπουλο, αλλά μέχρι εκεί…

Έτσι η Κέρκυρα έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Νέα Σμύρνη και ο Απόστολος Μάντζιος, παρ’ ότι χειροκροτήθηκε στην είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο από τους φίλους του Πανιωνίου, στο τέλος τους άφησε απογοητευμένους…

Πανιώνιος – Κέρκυρα 0-1 (Nova 3)

Γκολ: 71′ Καραλής

Κίτρινες κάρτες: Σάμαρης, Αυλωνίτης – Ζουμπουλάκης, Βενέτης, Μπουκουβάλας, Αναστασόπουλος, Λεόν

Κόκκινες κάρτες:


Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος):
Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Σάμαρης (74′ Διαμαντάκος), Μενδρινός (63′ Γουνδουλάκης), Αραβίδης (67′ Ντούνης), Κολοβός, Καμπάνταης.

Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος):
Αναστασόπουλος, Βενέτης, Μπουκουβάλας, Τσουμάνης (60′ Τσουμάνης), Καραλής, Ηλιάδης, Έντερ, Κοντοδήμος, Βασιλόγιαννης (60′ Λεόν), Ζουμπουλάκης, Μπάρκογλου (82′ Σταμόγιαννος).

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης