Ο Θωμάς Μαύρος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων και ήταν καταιγιστικός κατά των μετόχων της ΑΕΚ τους οποίους κάλεσε να αποχωρήσουν από την ομάδα εφόσον δεν συνεισφέρουν οικονομικά. «Βάλτε λεφτά ή βουλώστε το», είπε και συνέχισε:

«Γιατί κάθονται εκεί αυτοί οι κύριοι; Τέλειωσε! Ο κύβος ερρίφθη. Εγώ και ο κόσμος πάμε να σώσουμε την ΑΕΚ. Αν δεν θέλουν, ας βάλουν 5 εκατ. ευρώ για να σώσουν την ομάδα. Έχουν φάει τα πάντα, δεν υπάρχουν έσοδα από πουθενά. Ποιος έφτασε την ΑΕΚ εδώ; Να μας το πούνε! Αν όχι, να το βουλώσουν και στο καλό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαύρος προσέθεσε: «Ή θα αναλάβουν τις υποχρεώσεις οι μέτοχοι, ή θα μπουν νέα πρόσωπα να σώσουν την ΑΕΚ. Αν βρουν λεφτά και σώσουν την ΑΕΚ, τότε όλα καλά, όλο λόγια είναι όλοι. Από πράξεις τίποτα. Δικό τους είναι το κατάστημα. Το παρελθόν τελείωσε ό,τι κάνατε, κανατε. Αν υπήρχε λύση σωτηρίας δεν θα ήμουν τώρα εδώ. Στηριζόμαστε στον κόσμο της ΑΕΚ. Έχουν τα καράβι με τρύπες μεσοπέλαγα. Όλο λόγια είναι όλα στην πράξη κανένας. Αυτοί θέλουν μονά ζυγά δικά τους, να βάλουν μέλη στο ΔΣ. Φτιάξτε τον λογαριασμό σας και φεύγουμε όλοι. Δεν έχω προσωπικά, μιλάμε μόνο για την ΑΕΚ. Αν είχαν καλή προσφορά δεν θα ήμουν εγώ εδώ. Θα ήμουν σπίτι μου. Αν με κατηγορούσαν έτσι εμένα θα είχα φύγει πιο γρήγορα από τον Μπολτ».

Επίσης τόνισε αποφασισμένος να απομακρύνει από την ομάδα οποιονδήποτε προκαλεί προβλήματα: «Έχω ενδειξεις για τρικλοποδιές αλλά δεν φοβάμαι κανένα. Όταν έχεις ειλικρίνεια δεν φοβάσαι. Με απόλυτη αγάπη προς την ομάδα μου ήρθα παρατώντας τα πάντα. Τι να μου κάνουν; Αν κάποιος πάει να βάλει τρικλοποδιά στην ΑΕΚ εφόσον αναλάβω, τελειώνει. Δεν πάει να είναι η γυναίκα ή το παιδί μου. Μπροστά στην ΑΕΚ δεν μετράω κανέναν. Αν κάνεις καλά τη δουλειά σου, προχωράμε».

Για την επιλογή του να αφήσει εκτός Δ.Σ. τον Ανδρέα Δημητρέλο είπε: «Απλά όταν κάνεις μια γενικά αλλαγή πρέπει να τα αλλάξεις όλα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον Δημητρέλο. Ήρθαν και με βρήκαν στο μαγαζί μου και με ρώτησαν για το νέο ΔΣ. Εγώ θεωρώ απαράδεκτό να ξεκινήσω ένα ΔΣ με παλιά μέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το ποιός θεωρεί ότι είναι ο μοναδικός δρόμος που πρέπει να πάρει η ομάδα προκειμένου να σωθεί είπε: «Να πάμε σε λαϊκή βάση, ώστε ο κόσμος να είναι κυρίαρχος και μεγαλομέτοχος σε βάθος χρόνου. Η ομάδα πρέπει να πάει στο λαό της. Να είμαστε όλοι ενωμένοι, να μην είναι πλέον η ΑΕΚ… ΑΕΚ light. Πώς κατάντησε έτσι αυτή η ομάδα; Περιμένω να δω κι εγώ βοήθεια από τον κόσμο. Ίσως περίμεναν να κάνω τη δική μου κίνηση. Τώρα χτυπάω την πόρτα τους. Όταν μπήκα τα διαρκείας ήταν 2.000 και τώρα είναι 8.000. Ο κόσμος λοιπόν με βοήθησε και βοήθησα και εγώ. Πληρώσαμε έτσι τους υπαλλήλους. Αν ξεφύγω από την κατάσταση που απλά περιφέρομαι στα Σπάτα χωρίς θεσμικό ρόλο πιστεύω ότι ο κόσμος θα δώσει. Μου το λένε και το πιστεύω. Οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι τεράστιες, περίπου 1 εκατ. ευρώ το μήνα, ενώ τα έσοδα είναι μηδέν. Εγώ προσπαθώ να συσπειρώσω τον κόσμο, αυτό μπορώ να κάνω. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε μόνοι μας».

Όσο για τη θέση που θα αναλάβει στη διοίκηση που θέλει να ορίσει, είπε: «Δεν θα είμαι πρόεδρος, αλλά επίτιμος πρόεδρος και θα είμαι στο ποδοσφαιρικό κομμάτι υπεύθυνος για να βοηθώ την ομάδα».

Για το Ντέμη Νικολαΐδη και το αν είναι σε επαφή, ανέφερε: «Με τον Ντέμη είχαμε μία τηλεφωνική επικοινωνία στην αρχή, αλλά μετά δεν εμφανίστηκε πουθενά. Για να μην παίρνει, πάει να πει ότι δεν έχει κάτι νεότερο».

Ο Θωμάς Μαύρος κατέστησε σαφές πως «… από σήμερα δεν θα ξαναέρθω στα Σπάτα μέχρι να ορίσω ΔΣ και αν το κάνω. Εγώ ήρθα αρχικά στα Σπάτα για να βοηθήσω στην πώληση των διαρκείας. Έτσι ήρθα και μετά ήρθαν ο Χρήστος (Κωστής) και ο Βασίλης (Τσιάρτας). Στην κρίση τους είναι αν θα μείνουν. Δεν έχουν ούτε συμβόλαιο, ούτε παίρνουν λεφτά».

Αναφορικά με τις εμφανίσεις της ΑΕΚ στα φιλικά της Αγγλίας, είπε: «Υπάρχει πολύ ταλέντο και τη χάρηκα την ομάδα. Η ομάδα είναι ακόμη αμοντάριστη και χρειάζονται 2-3 παίκτες. Υπάρχει πρόβλημα στο γκολ, θέλουμε έναν σέντερ φορ, έναν από πίσω κι έναν στόπερ. Η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερη κινητικότητα και ταχύτητα. Το γκολ το χθεσινό ήταν ένα ποίημα και μου θύμισε Μέσι. Η ομάδα θα πάει καλά, να το ξέρετε. Αν ηρεμήσουμε από όλα αυτά, ο ΑΕΚτζής θα είναι περήφανος. Λίγη υπομονή κι αγάπη θέλουν όλοι. Εγώ είμαι αισιόδοξος».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης