Τη διαφωνία της με την αύξηση σε 48 των ομάδων που θα συμμετέχουν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αρχής γενομένης από τη διοργάνωση του 2026, επανέλαβε η ένωση των ευρωπαϊκών επαγγελματικών συλλόγων.

Η ECA είχε εκφράσει της αντιρρήσεις της από την πρώτη στιγμή που ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατέθεσε τη σχετική πρόταση, και επανήλθε σήμερα, λίγο μετά την επικύρωση της επέκτασης του Μουντιάλ από την εκτελεστική επιτροπή της διεθνούς συνομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μία απόφαση που ελήφθη για πολιτικούς και όχι για αγωνιστικούς λόγους και αυτό είναι λυπηρό», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ECA που συνεχίζει: «Επαναλαμβάνουμε ότι δεν είμαστε υπέρμαχοι της επέκτασης του Μουντιάλ. Δεν βλέπουμε το λόγο να αλλάξει το υπάρχον σύστημα των 32 ομάδων, το οποίο έχει αποδειχθεί το καλύτερο. Το ερώτημα είναι: γιατί τόση βιασύνη, ενώ μεσολαβούν εννέα χρόνια μέχρι την εφαρμογή του νέου συστήματος, χωρίς την εμπλοκή των μερών (μεταξύ των οποίων και οι σύλλογοι) που επηρεάζονται από αυτή την απόφαση; Θα αναλύσουμε λεπτομερώς τις συνέπειες και θα συζητήσουμε το ζήτημα στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, στα τέλη Ιανουαρίου».

Στο μεταξύ, οξεία κριτική στον Τζιάνι Ινφαντίνο άσκησε ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τεμπάς. «Πριν από δύο μήνες, ο Ινφαντίνο επισκέφθηκε την παγκόσμια ένωση λιγκών και μας διαβεβαίωσε ότι θα μας συμβουλεύεται για θέματα που άπτονται του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δεν το έκανε. Δεν είναι τρόποι αυτοί. Ο Ινφαντίνο συμπεριφέρεται σαν τον Μπλάτερ, που έπαιρνε μόνος του τις αποφάσεις, χωρίς να ενδιαφέρεται για κανέναν», δήλωσε ο Τεμπάς στην εφημερίδα “Equipe”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης