Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις καταφέρθηκε με σημερινές δηλώσεις του εναντίον του «καρκίνου» των ατζέντηδων στο ποδόσφαιρο και διατύπωσε το ερώτημα γιατί οι σύλλογοι θα πρέπει να τους πληρώνουν στο πλαίσιο συμφωνιών μεταγραφής για παίκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδιοκτήτης της Νάπολι τόνισε επίσης στη διάρκεια του συνεδρίου “Leaders Sports Business”, το οποίο διεξάγεται στο «Στάμφορντ Μπριτζ» του Λονδίνου, ότι αποκτά παίκτες μόνο αν έχει τον απόλυτο έλεγχο των δικαιωμάτων της εικόνας τους και πως γι’ αυτό το λόγο «ναυάγησαν» κάποιες συμφωνίες. «Ξέρετε, αυτός είναι ένας καρκίνος του τομέα μας» είπε ο κινηματογραφικός παραγωγός σε συζήτησή του με την αντιπρόεδρο της Γουέστ Χαμ, Κάρεν Μπρέιντι, και συνέχισε:

«Όχι κάθε ατζέντης. Όμως, δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζεσαι έναν ατζέντη. Στο Χόλιγουντ, ο ηθοποιός πληρώνει (τον ατζέντη) ο ίδιος. Εγώ δεν πληρώνω τον ατζέντη. Στο ποδόσφαιρο, γιατί πρέπει να πληρώσω;

Οι ατζέντηδες έγιναν σαν ένας φόρος και κάποιες φορές θέλουν να πληρωθούν μπροστά. Κάνεις ένα συμβόλαιο για πέντε χρόνια και θέλουν να πληρώνονται σε δύο και τρία χρόνια. Γιατί; Επειδή όταν τελικά παίρνουν όλα τα χρήματα, πηγαίνουν για ψώνια και τρελαίνουν τους παίκτες σου, επειδή θα πουν: “Διαπραγματεύομαι με τη Γουέστ Χαμ, θα σε πληρώσουν δύο εκατομμύρια παραπάνω”. Και έτσι αυτά τα φτωχά παιδιά αρχίζουν να παίζουν όχι με τον κατάλληλο τρόπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης