Η λέξη ήττα ήταν απαγορευτική στο λεξιλόγιο του Μάικλ Τζόρνταν και δεν περιοριζόταν στις «μάχες» του στα παρκέ, αφού όπως προκύπτει δεν δεχόταν την αποτυχία –στην κυριολεξία- ούτε στο… πινγκ πονγκ.

Αυτό αποδεικνύεται και από μία ιστορία που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο φωτογράφος του ΝΒΑ, Ναθάνιελ Μπάτλερ, στο podcast του SLAM «Respect The Game», ο οποίος σε μία εξιστόρησή του από τα… κατορθώματα της θρυλικής και κατά πολλούς αυθεντικής «Dream Team» κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης (1992), υπενθύμισε τον ορισμό του ανταγωνισμού που διακατείχε τον «αέρινο».

Αναλυτικά:

«Οι παίκτες της Dream Team ήταν τρομερά ανταγωνιστικοί. Εβλεπαν για παράδειγμα ένα τραπέζι πινγκ πονγκ και αμέσως έβγαζαν brackets. Για κάποιον περίεργο λόγο ο Κρίστιαν Λάετνερ ήταν καλός σε αυτό το άθλημα. Οταν έφτασε, λοιπόν, στον τελικό και αντιμετώπισε τον Μάικλ Τζόρνταν, το ματς ήταν μονόπλευρο. Ο Τζόρνταν έπαιζε, ίδρωνε, ήταν λες και σούταρε βολές στην τέταρτη περίοδο. Ο Λάετνερ τον κέρδισε. Ο Τζόρνταν πέταξε τη ρακέτα και για δυο μέρες δεν μίλησε σε κανέναν. Τι ακολούθησε; Παρήγγειλε ένα τραπέζι πινγκ πονγκ, του το πήγαν στο δωμάτιό του και κανείς δεν το έμαθε. Εκανε προπόνηση μόνος του για τη ρεβάνς και δυο μέρες αργότερα, ίσως και τρεις, κέρδισε με ένα σκορ περίπου 21-4 τον Λάετνερ. Δεν τον κέρδισε. Τον διέλυσε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης