Ο Άλντο φαν ντερ Λάαν υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της Τβέντε, εν μέσω καταγγελιών ότι ο σύλλογος παραβίασε τους κανόνες της Ολλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (KNVB), με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει την άδεια λειτουργίας του.

Ο σύλλογος, ο οποίος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, επιβεβαίωσε την παραίτηση με σημερινή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του. «Τα συμφέροντα του συλλόγου ήταν πάντα ύψιστης σημασίας και τώρα αυτά είναι υπό απειλή. Οι συνεχιζόμενες αμφιβολίες ζημιώουν την Τβέντε» τονίζει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τοπικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι έγγραφα που διέρρευσαν από την Τβέντε αφήνουν να εννοηθεί πως ο σύλλογος είχε συνάψει συμφωνία με εταιρεία επενδύσεων παραβαίνοντας τους κανονισμούς της KNVB. Έτσι, η ομοσπονδία κάλεσε την επιτροπή αδειοδότησής της να παρέμβει και να ερευνήσει την υπόθεση.

«Το συμβόλαιο που δημοσιεύθηκε φαίνεται να διαφέρει από αυτά που γνωρίζουμε» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της KNVB, Χανς φαν Κάστελ. Εάν κριθεί ένοχη, η Τβέντε αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο τιμωρίας που εκτείνεται από πρόστιμο μέχρι αφαίρεση βαθμών, υποβιβασμό στη Β΄ κατηγορία ή δυνητικά την ακύρωση της άδειάς της να λειτουργεί στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Σε μια προσπάθεια να περικόψει τις δαπάνες της, η Τβέντε παραχώρησε αρκετούς παίκτες της στην τελευταία μεταγραφική περίοδο, συμπεριλαμβανομένου του Μεξικανού επιθετικού, Χεσούς Κορόνα στην Πόρτο, έναντι 10,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από τις θέσεις των πλέι οφ υποβιβασμού, έχοντας ηττηθεί στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της, ενώ την περασμένη Κυριακή γνώρισε τη συντριβή 5-0 από τη Φέγενορντ εκτός έδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης