Το «Alianz Stadium» του Τορίνο, η πιο ισχυρή έδρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έπεσε το Σάββατο, καθώς η Λάτσιο επικράτησε με 2-1 στο σπίτι της Γιουβέντους, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Serie A.

Πρώτη εντός έδρας ήττα για τη «Γιούβε» μετά από 40 αγώνες πρωταθλήματος στους οποίους είχε 37 νίκες και μόλις τρεις ισοπαλίες! Από την τελευταία της ήττα έχουν περάσει δύο χρόνια και δύο μήνες, καθώς σημειώθηκε στην πρεμιέρα της σεζόν 2015/16 από την Ουντινέζε (0-1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηρωας του παιχνιδιού ήταν ο Θωμάς Στρακόσια (γιος του παλιού γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Φώτη), ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Ντιμπάλα στο 8ο (!) λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο διαιτητής καταλόγισε την παράβαση αφού συμβουλεύτηκε το βίντεο (VAR). Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πέτυχε και τα δύο γκολ των γηπεδούχων, ενώ στο 90+2΄ έσπασαν καρδιές όταν ο Ντιμπάλα «σημάδεψε» το δοκάρι.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ (73′ Στουράρο), Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Ασαμόα, Μπεντανκούρ, Κεντίρα (65′ Ντιμπάλα), Ματουιντί, Ντόουγκλας Κόστα (54′ Μπερναρντέσκι), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Μάρουσιτς, Μπάστος, Ντε Φράι, Ράντου, Λούλιτς (84′ Πατρίκ), Λούκας Λέιβα, Παρόλο, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λουίς Αλμπέρτο (72′ Νανί), Ιμόμπιλε (76′ Καϊσέδο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης