Ο Γιούρι Ζντοβτς έδωσε σύνθημα νίκης σε δηλώσεις του για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά επισήμανε πως επιτυχία για την ομάδα του θα είναι να παίξει στους τελικούς.

«Η επιτυχία για μένα θα είναι να παίξουμε στον τελικό. Όλοι πρέπει να το πιστέψουμε. Μπορεί να μη διάλεξα εγώ αυτούς τους παίκτες, αλλά έγιναν… δικοί μου και αυτό είναι το σημαντικό. Τους ξέρω καλύτερα από το πρώτο διάστημα που ήρθα και με εκπλήσσουν θετικά και αρνητικά. Δεν είμαι αλαζόνας, αλλά νομίζω επιτυχία είναι να πάμε στον τελικό» τόνισε ο Σλοβένος προπονητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έδειξε, δε, να προβληματίζεται για την απραξία δύο εβδομάδων. «Ερχόμαστε από διακοπή κι εμένα δεν μου αρέσουν οι διακοπές. Ο Ολυμπιακός έχει παίξει σημαντικά παιχνίδια σε αυτό το διάστημα κι εμείς μόνο ένα φιλικό. Έχουμε απουσίες, αλλά είμαστε έτοιμοι για τη νίκη» ανέφερε.

Όσο για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του την Κυριακή, είπε: «Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό, αλλά και κάθε παιχνίδι, πρέπει να παίξεις δυνατά, σκληρά και να το πιστεύεις. Έχουμε έναν στρατό, από 12 παίκτες που τους εναλλάσσουμε. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό, πρέπει να παίξεις 40 λεπτά σε φουλ ρυθμό. Χωρίς εγωισμό. Να κάνεις καλές πάσες, έξτρα πάσες. Δεν είμαι ικανοποιημένος για το πώς έχουμε βελτιώσει αυτό το κομμάτι, από την μέρα που ήρθα. Υπάρχουν ακόμα πολλές ατομικές ενέργειες. Κάνουν λάθη στον αγώνα, περισσότερα από όσα περίμενα. Δουλεύουμε κάθε μέρα. Ο Ολυμπιακός παίζει δυνατά. Είναι επιθετικοί. Αν θέλουμε να τους κερδίσουμε, πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί από αυτούς».

Σχετικά με την απόκτηση ψηλού και τις πληροφορίες για τον Μάικλ Έρικ, δήλωσε: «Θέλει ηρεμία πριν από το ντέρμπι. Με τον Έρικ δεν ξέρω πού βρισκόμαστε. Κάθε μέρα υπάρχει και κάτι καινούργιο στην ομάδα. Συγκεντρωνόμαστε στο ματς, θέλω ηρεμία. Υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά σίγουρα δεν τον υπολογίζουμε για το επόμενο παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος με τους παίκτες που έχουμε και θα συνεχίσουμε όπως είμαστε. Θέλω απ’ όλους τους παίκτες να παίζουν για όσο τους χρειάζεται η ομάδα και όχι να είναι πρωταγωνιστές. Από τη στιγμή που υπάρχει ο Σαρικόπουλος και ο Μαυροειδής και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε έναν παίκτη που δεν θα χαλάσει τη χημεία μας. Αυτό είναι ένα γλυκό πρόβλημα. Θέλω μια ομάδα που να είναι στρατός. Δεν ψάχνω έναν παίκτη που θα παίζει 40 λεπτά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την κατάσταση των Κατσίβελη και Μπράουν, που ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς, απάντησε: «Ο Κατσίβελης ήταν εκτός και χθες μπήκε. Σίγουρα δεν είναι έτοιμος ακόμα, αλλά χαιρόμαστε που επέστρεψε. Ο Μπράουν έκανε χθες όλη την προπόνηση και ο Γκριν μαθαίνει τη φιλοσοφία μας. Ο Παπαντωνίου είναι έτοιμος και πάντα γεμάτος ενέργεια. Ο Νώντας έχει πάντα ρυθμό και τα καλά νέα είναι ότι ο Μωραΐτης πήρε την ευκαιρία του στο φιλικό με την Κηφισιά».

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει πόσο σημαντική είναι η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. «Θα ήμουν χαρούμενος αν ο κόσμος μάς στήριζε και μας βοηθούσε για τη νίκη. Πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε και όλοι να το πιστέψουμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά ποιο ματς είναι εύκολο;» δήλωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης