Οι Τσάβι Πασκουάλ, Γιάννης Μπουρούσης και Τζέιμς Φελντέιν μίλησαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Παναθηναϊκού, πριν από τις ευρωπαϊκές εντός έδρας αναμετρήσεις. Ο τεχνικός των «πράσινων» ζήτησε συνοχή σε άμυνα και επίθεση, ενόψει της αναμέτρησης με την Νταρουσάφακα (25/11, 21:45), για την 9η αγωνιστική της Euroleague, χαρακτήρισε τελικό το ματς, ενώ επισήμανε ότι θα αποφασίσει αύριο αν το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Κένι Γκάμπριελ, θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του απέναντι στους Τούρκους.

«Έχουμε μεγάλο σεβασμό για την Νταρουσάφακα που είναι μία εξαιρετική ομάδα με βαθύ ρόστερ και σπουδαίους παίκτες στις καταστάσεις ένας εναντίον ενός απ’ όπου και αποκτούν μεγάλο πλεονέκτημα», είπε αρχικά ο Τσάβι Πασκουάλ και συνέχισε: «Έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να παίξουμε εξαιρετική άμυνα και να είμαστε πολύ καλοί και στην επίθεση δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για την κατάσταση των Κένι Γκάμπριελ και Μάικ Τζέιμς, ο Καταλανός απάντησε: «Σήμερα θα είναι η πρώτη προπόνηση του Γκάμπριελ. Ίσως παίξει, θα αποφασίσουμε αμέσως μετά την προπόνηση. Είναι μαζί μας, είναι μία ευχάριστη είδηση και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Για το θέμα της συμμετοχής θα δούμε αμέσως μετά την προπόνηση και αύριο το πρωί. Όσον αφορά στον Μάικ Τζέιμς, προπονείται για δεύτερη ημέρα, βελτιώνεται πολύ γρήγορα. Η απόφαση για τη συμμετοχή του θα παρθεί από μέρα σε μέρα, αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε».

Όσο για το αν υπάρχει «πρέπει» για τη νίκη στο αυριανό ματς: «Σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Ειδικά όταν προέρχεται από εντός έδρας ήττα τότε αυτομάτως το επόμενο παιχνίδι είναι ένας τελικός».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουρούσης, δήλωσε: «Έχει δείξει ότι έχει κερδίσει πολλά παιχνίδια εκτός έδρας. Προερχόμαστε από δύο πολύ “επίπονες” ήττες στη Ρεάλ και από τον Ολυμπιακό. Πρέπει να σηκωθούμε στα πόδια μας ώστε να καταφέρουμε το πολύ σημαντικό αυριανό αγώνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το αν η μεταγραφή Γκάμπριελ και η επιστροφή Τζέιμς σημαίνει πως θα μπει ο Παναθηναϊκός σε κανονική τροχιά, ο έμπειρος σέντερ απάντησε: «Αυτό σημαίνει πως ο πρόεδρος κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Πήρε έναν παίκτη ο οποίος θα μας βοηθήσει στην πορεία. Σίγουρα θα ήταν μεγάλη ευχή για εμάς να παίξει ακόμα και αύριο αν μπορεί, τόσο ο Γκάμπριελ όσο και ο Μάικ (σ.σ. Τζέιμς), αλλά από εκεί και πέρα θα προετοιμαστούμε για το παιχνίδι».

Τέλος, ο Τζέιμς Φελντέιν, τόνισε: «Δεν έχω δει πολλά παιχνίδια τους τη φετινή σεζόν όμως κέρδισαν την ΤΣΣΚΑ στην έδρα τους. Ξέρουμε πως είναι μία πολύ καλή ομάδα με πολλούς Αμερικάνους και Αμερικάνο προπονητή. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά στους οπαδούς μας. Χάσαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε την περασμένη Παρασκευή οπότε πρέπει να επιστρέψουμε πεινασμένοι. Δεν ανησυχώ για τον προπονητή (σ.σ. Ντέιβιντ Μπλατ), ανησυχώ για τους παίκτες. Αυτό είναι πιο σημαντικό. Ξεχωρίζω τον Άντερσον που είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ ενώ διαθέτουν αθλητικούς φόργουορντ όπως ο Κλάιμπουρν και ο Σλότερ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλες τις καταστάσεις και ξέρουμε πως θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης