H ΑΕΚ, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, φιλοδώρησε με… ντόρτια τη Λάρισα στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Χιμένεθ επικράτησε με το εμφατικό με 4-0 των βυσσινί στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής αναρριχήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ένωση προηγήθηκε με ένα απίστευτο γυριστό σουτ του Μάνταλου στο 4ο λεπτό, στο 35′ ο Κλωναρίδης διπλασίασε τα τέρματά της, με τον Μπακασέτα (74’) και Αραούχο (86’) να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «κιτρινόμαυρων».

Aξίζει να σημειωθεί ότι με 10 παίκτες έπαιζαν οι φιλοξενούμενοι από το 49′, λόγω της αποβολής του Αγκάνοβιτς για την αγκωνιά που έριξε στον Βράνιες.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Mε τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το ματς για την ΑΕΚ, ήτοι με γκολ από τα… αποδυτήρια. Μόλις στο 4′ ο δικέφαλος έκανε το 1-0 με το φανταστικό γυριστό του Μάνταλου μετά από σέντρα του Μπακάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 34΄ ο Λιβάγια με εξαιρετική κίνηση στην περιοχή, άδειασε όλη την άμυνα της ΑΕΛ και έδωσε στον Κλωναρίδη, ο οποίος στην κενή εστία έγραψε το 2-0.

Από εκεί και πέρα, στο 49΄ σταμάτησε να υπάρχει και το παραμικρό ενδιαφέρον όσον αφορά τον νικητή της αναμέτρησης.

Ο Αγκάνοβιτς χτύπησε με αγκωνιά τον Βράνιες και αποβλήθηκε, μόλις 160 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο! Παγκόσμιο ρεκόρ δεν είναι, αλλά σίγουρα μια θέση στις ταχύτερες αποβολές στην ιστορία, την… αξίζει.

Στο 74΄ ο Τάσος Μπακασέτας σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε από τον Μπόζοβιτς κι έτσι ο διεθνής μεσοεπιθετικός σκόραρε στην πρώτη του εμφάνιση στη φετινή σεζόν.

Λίγο αργότερα, ο Σέρχιο Αραούχο έκανε την επανεμφάνισή του σε «παγωμένη» ατμόσφαιρα αφού το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών κι έτσι έχασε την σίγουρη αποθέωση από τον κόσμο της ΑΕΚ.

Ούτε δέκα λεπτά δεν χρειάστηκε, για να συναντήσει ξανά τα.. γνώριμά του δίχτυα τού ΟΑΚΑ, καθώς στο 86΄ από σέντρα του Αϊντάρεβιτς με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Σχεδόν σε όλο το β΄ ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν αφήσει το πόδι από το γκάζι, αφού τους δόθηκε και η (απρόσμενη) ευκαιρία να κρατήσουν δυνάμεις ενόψει του ταξιδιού στην Κροατία.

Κίτρινες: Βράνιες – Φατιόν, Ρέντζας

Κόκκινες: Αγκάνοβιτς (49΄)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (69΄ Μπακασέτας), Κλωναρίδης, Μάνταλος (81΄ Βλαχομήτρος), Λιβάγια (76΄ Αραούχο).

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς (78΄ Κριζμάν), Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (46΄ Περόνε), Λεοζίνιο (46΄ Αγκάνοβιτς), Ναζλίδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης