Τεταμένη ήταν η κατάσταση στη άτυπη συνάντηση των εκπροσώπων και των ιδιοκτητών των ομάδων στην Super League. Στη συγκέντρωση που δεν είχε ατζέντα παραβρέθηκαν όλες οι ομάδες, οι οποίες κατέθεσαν τις απόψεις τους.

Την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος κατέθεσε τις προτάσεις του για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, ζήτησε να συστηθεί επιτροπή αποτελούμενη από τους εκπροσώπους των τεσσάρων «μεγάλων» ομάδων (σ.σ. Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ) και από δύο ακόμα που θα εκπροσωπήσουν τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος προκειμένου να ζητηθούν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ριζικές αλλαγές στην διαιτησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ζήτησε αλλαγή στην διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ενώ πρότεινε ο πρωταθλητής της Super League να δίνει το 40% των εσόδων του από τη Λίγκα στις «μικρές» ομάδες προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το Κύπελλο Ελλάδας.

«Μην κρυβόμαστε πίσω από δάχτυλό μας. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει, μικροί και οι μεγάλοι. Μην φοβάστε κανέναν. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει. Ο κ. Σαββίδης έχει δίκιο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνάντησης στα γραφεία της Supper League ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης τόνισε πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, ωστόσο η συνάντηση μπορεί να σταθεί αφορμή για μια πιο ουσιώδη εξέλιξη στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά είπε: «Χρειαζόταν αυτή η συνάντηση για να ακουστούμε. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος αλλά μερικές φορές χρειάζονται τέτοιες συναντήσεις που οδηγούν σε χάσιμο χρόνου για να είναι πιο ουσιαστικές οι επόμενες. Δυστυχώς η Super League δεν έχει τόσες αρμοδιότητες όσες αναμέναμε να έχει και δημιουργείται η εντύπωση ότι μιλήσαμε πολύ χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. Με διαφορετικούς τόνους και διαφορετικές λέξεις αλλά όλοι ότι χρειαζόμαστε ποιοτικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η διαφθορά και η κακή διαιτησία είναι η πηγή της βίας στα γήπεδα κι εγώ ανακοίνωσα στους ιδιοκτήτες και στους προέδρους των ομάδων την θέση μου. Θέλω να πω ότι είναι απίθανο να αλλάξω την θέση μου. Είμαι προσβεβλημένος. Δυστυχώς άρχισαν να χρησιμοποιούν μεθόδους και να με ονομάζουν φιλοξενούμενο και αυτό είναι κάτι που με οδηγεί στο να σκεφτώ ξανά κάποια πράγματα. Σε ποια απόφαση θα φτάσω δεν το ξέρω.

Αλλά θέλω να πω ένα πράγμα. Εγώ στα 4 χρόνια με την ενασχόλησή μου με τον ΠΑΟΚ έχω κάνει πολλά περισσότερα στην Ελλάδα απ’ όσα κάποιοι έχουν κάνει σε ολόκληρη την ζωή τους. Απαιτώ να ακούσω, είναι νόμιμο δικαίωμά μου να ακούσω όταν έχω δώσει 308 εκατομμύρια ευρώ. Απαιτώ σεβασμό. Και δεν θέλω κανείς να πιστέψει ότι μπορεί με ευκολία να αφαιρεί τα χρήματά μου. Είμαι έτοιμος για όλα. Και πάνω απ’ όλα θα είναι η δική μου τιμή και η τιμή του ΠΑΟΚ. Υποστηρίζω την Κυβέρνηση που ματαίωσε το Κύπελλο και είμαι υπέρ του να διακοπεί και το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι είμαι σε θέση να διατηρήσω τον ΠΑΟΚ σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρεθεί. Απαίτησα να υποστηρίξουν ότι οι διαιτητές σαν τον Παππά θα πρέπει να αποβληθούν ισόβια. Αυτό θα επιστρέψει την εμπιστοσύνη των οπαδών σε εμάς. Και το είπα και μέσα ότι δεν υποστηρίζω τους οπαδούς σε αυτά είμαι εναντίον της βίας. Οι αποφάσεις του Παππά προκάλεσαν την βία. Και εμείς τι περιμένουμε; Να σκοτωθούν άνθρωποι;. Τέτοιοι διαιτητές δεν πρέπει να πατούν στα γήπεδα. Δεν ήταν σωστές οι ενέργειες των φιλάθλων μας και αν το ματς είχε διακοπεί όταν έπρεπε να διακοπεί εμείς θα το δεχόμασταν σαν δικό μας σφάλμα και θα το διορθώναμε. Δεν μπορούμε να εκτελούμε τα χρέη του κράτους.

Η πηγή της βίας αποτελεί πρωταρχικό καθήκον του κράτους. Όπως παλεύουμε κατά της τρομοκρατίας έτσι πρέπει να παλεύουμε και με όλες τις ενέργειες που προκαλούν την βία. Εμείς πληρώνουμε χρήματα στον διαιτητή και αυτός για 90 λεπτά μας κοροϊδεύει. Βλέπω με αξιοπρέπεια τους πάντες και δεν έχω κάνει το παραμικρό για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπομαι. Το κράτος έχει αποκτήσει έναν σωστό επενδυτή. Είμαι περήφανος Πόντιος αλλά από σήμερα θα λέω ότι είμαι Ρωσοπόντιος. Κανείς δεν θα μου δίνει οδηγίες. Ποιος είναι ο φιλοξενούμενος και ποιος έχει δικαίωμα να χαρακτηρίζει κάποιον άλλον φιλοξενούμενο. Θα προστατεύσω την τιμή μου, θα πάω στα δικαστήρια και θα ζητήσω από το κράτος να προστατεύει τα δικαιώματα των σωστών. Αυτό είναι το διαβατήριό μου. Αλλά αν το κράτος δεν με θεωρεί φιλοξενούμενο τότε ας το πάρει πίσω.

Μου κήρυξαν πόλεμο και θα μπω στον πόλεμο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ΠΑΟΚ θα βγει νικητής. Και σύμφωνα με τα όσα άκουσα όλοι οι ιδιοκτήτες θέλουν καθαρό ποδόσφαιρο. Εγώ εκπλήσσομαι. Όλοι τα ξέρουν όλα. Όλοι μας πονάμε για τα ίδια πράγματα και μάλλον δεν μπορούμε να ενωθούμε για να βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά. Έχω δώσει ήδη εντολή να δημιουργηθεί ένα σωματείο που θα ονομάζεται “Ασφαλής Τούμπα” και το 10% από κάθε εισιτήριο θα πηγαίνει σε αυτό το σωματείο. Το είπα σήμερα ότι αν υπάρχει ένα ιερό μέρος, αυτό είναι η Τούμπα».

Από την πλευρά του Ατρόμητου ο Γιώργος Σπανός εξέφρασε τα παράπονά του για τη ματαίωση της διοργάνωσης του κυπέλλου και υποστήριξε ότι είναι άδικο τόσο για την ομάδα του, όσο και για τις υπόλοιπες ομάδες της ημιτελικής φάσης αυτό που συνέβη. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Γ. Σπανός δήλωσε: «Θα συσταθεί επιτροπή για να συζητήσουμε με τον κ.Κοντονή, αλλά και με την ΕΠΟ για τη διαιτησία. Πρέπει να βάλουμε όλοι τις δομές για να είναι ξεκάθαρο το τοπίο. Να τελειώσουμε τις παθογένειες. Υπήρχε καλό κλίμα. Εννοείται πως υπήρξαν εντάσεις, λογικό είναι. Τόσοι ιδιοκτήτες ήταν μέσα. Όλοι θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο. Είμαστε στο χειρότερο σημείο, ας συμφωνήσουμε όλοι σε κοινά πρόσωπα για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Εκ μέρους του Ολυμπιακού μίλησε ο Σάββας Θεοδωρίδης. «Είχα καιρό να έρθω στη Λίγκα και ήρθα σήμερα, μπορώ να πω ότι δεν έγινα σοφότερος σε κάτι. Ακούστηκαν οι γνώμες όλων, δηλαδή τα ίδια και τα ίδια. Είπαν όλοι τις απόψεις τους, θα τα ξανασυζητήσουμε στο επόμενο συμβούλιο που θα συγκαλέσει ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας», είπε.

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ανέφερε: «Τα αποδυτήρια στο Καραϊσκάκη είναι μοναστήρι, έτσι θα είναι και με τον Παναθηναϊκό. Θέλω να παρακαλέσω τους φιλάθλους μας να είναι εκδηλωτικοί αλλά σε κόσμια πλαίσια. Ο Παναθηναϊκός θα έχει την αντιμετώπιση που πρέπει στο Καραϊσκάκη. Εύχομαι να γίνει ένα ματς σε εξαιρετική ατμόσφαιρα, επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την ματαίωση του Κυπέλλου, σχολίασε: «Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι ιερός. Είναι ασέβεια για όλες τις ομάδες, από την στιγμή που γίνεται ένα επεισόδιο σε ένα γήπεδο. Σε όλα τα μέρη του κόσμου, στην Αγγλία, στην Ιταλία, είναι ιερός θεσμός. Εμάς στον Ολυμπιακό μας τραβάνε για ψύλλου πήδημα. Πιστεύω ότι θα γίνει το Κύπελλο. Πιστεύω ότι ο Κοντονής θα πάρει τις αποφάσεις του».

Τέλος μίλησε Για την αμφισβήτηση του Ολυμπιακού: «Έχουμε πάρει το πρωτάθλημα, είμαστε στον τελικό του Κυπέλλου. Ο καθένας λέει τη γνώμη του. Ο Ολυμπιακός έχει ή δεν έχει την καλύτερή ομάδα; Το είπε και ο προπονητής του ΠΑΟΚ Και είπε μόνο για τον Φορτούνη. Έπρεπε να πει και για τους 11 παίκτες μας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε ρυθμό, θα αρχίσουμε τα μπάνια σε λίγο κι έχουμε και τον τελικό του Κυπέλλου».

Για τον Παναιτωλικό ο Φώτης Κωστούλας έθεσε θέμα παραίτησης του Γιώργου Μποροβήλου από την προεδρία της Super League για λόγους ηθικής. «Υπάρχει μια εκκρεμότητα με τον κ. Μποροβήλο, ο οποίος είναι υπόδικος. Κάτι πρέπει να γίνει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κατά την αποχώρησή του ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, είπε: «Ήταν μία συνάντηση που κινήθηκε προς την θετική κατεύθυνση. Θα γίνει μία επιτροπή από τους 4 μεγάλους, τον κ.Σπανό κι εμένα ώστε να πάμε στην ΕΠΟ και να συζητήσουμε το θέμα της διαιτησίας, αλλά και να συζητήσουμε με τον κ.Κοντονή για το θέμα του Κυπέλλου και πως μπορεί αυτό να ολοκληρωθεί. Δέχθηκα κριτική από 1-2 εκπροσώπους. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δεν τέθηκε θέμα, δεν αφορά αυτό τώρα».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Θόδωρος Παπαδόπουλος, ανέφερε από την μεριά του Ηρακλή: «Ήταν ένα άτυπο συμβούλιο των ιδιοκτητών. Ειπώθηκαν διάφορες προτάσεις, αλλά δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Δεν είχε καμία ουσία το σημερινό συμβούλιο. Δεν υπήρχε δομή, τρόπος που θα φέρει ένα αποτέλεσμα. Μιλούσαν όλοι, ο καθένας έλεγε τα θέματα της δικής του ατζέντας. Εμείς παρουσιάσαμε τη δική μας πρόταση που θα την παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη. Προτείναμε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ να είναι ιδιοκτήτης ΠΑΕ και να υπάρχουν επιτροπές από μεγαλομετόχους όπου ο καθένας θα έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Για παράδειγμα. Βία και διαφθορά. Ένα άλλο κομμάτι η διαιτησία, πως θα διασφαλίσουμε πως θα έχουμε διαιτησίες που πρέπει να και να μην συζητάμε για το τι έγινε στο ένα γήπεδο και τι στο άλλο. Επίσης χορηγική επιτροπή. Επαναλαμβάνω και πάλι όλες οι επιτροπές να απαρτίζονται από μεγαλομετόχους των ΠΑΕ. Πως θα παρθούν αποφάσεις, αφού δεν έχει επικυρωθεί κάτι. Ο κ. Κωστούλας του Παναιτωλικού έκανε σωστές προτάσεις οι οποίες μας βρίσκουν σύμφωνους. Το ποδόσφαιρο είναι σε οριακό σημείο και χρειάζεται λύσεις. Τα πράγματα δεν είναι καλά και όποιος το πιστεύει μάλλον δεν βλέπει Super League, αλλά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Για τον Σταύρο Κοντονή είπε: «Ο κ. Κοντονής έκανε ένα λάθος. Δεν είναι δυνατόν λίγες ώρες πριν από ένα συμβούλιο να έχει πρόθεση να κάνει συμβούλιο με μόνο τέσσερις ομάδες. Όλες οι ομάδες έχουν μία ψήφο. Από κει και πέρα είναι δική μας δουλειά ως Ηρακλής να το εκμεταλλευτούμε. Εμείς θα πάρουμε πρωτοβουλίες και όποιος θέλει μπορεί να έρθει μαζί μας».

Όσο για το επεισόδιο του Παπαθανασάκη με τον Θεοδωρίδη: «Υπήρξε ένα έντονο επεισόδιο. Ο κ. Παπαθανάσακης έχει πάθος και ήθελε να προχωρήσουν κάποια ζητήματα. Ήταν κατηγορηματικός πως δεν ήθελε τον Μποροβήλο στη σύσκεψη. Ο κ. Παπαθανασάκης έκανε τις δικές του τοποθετήσεις και εκεί ειπώθηκε πως η θητεία του κ. Μποροβήλου θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Ο κ. Παπαθανασάκης ενοχλήθηκε πολύ με τη στάση του Ολυμπιακού που έπαιρνε το μέρος του κ. Μποροβήλου, από τη στιγμή που η συζήτηση ήταν μεταξύ των ιδιοκτητών».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανέβηκαν πολλές φορές οι τόνοι ανάμεσα σε εκπροσώπους ομάδων και τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού. Το πιο σοβαρό επεισόδιο διαδραματίστηκε ανάμεσα στον κ. Θεοδωρίδη και στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ηρακλής κ. Παπαθανασάκη. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις και παραλίγο να έρθουν στα χέρια! Το επεισόδιο τελείωσε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Ένταση υπήρξε με τον Ιβάν Σαββίδη να μην δέχεται να συνομιλήσει με τον Θόδωρο Γιαννίκο, καθώς δεν έχουν τον ίδιο βαθμό, αφού ο ένας είναι ιδιοκτήτης και ο άλλος εκπρόσωπος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης