Ο Αποστόλης Βέλλιος επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ηρακλή και έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM 94,6, που αναφέρθηκε στην καριέρα του, τον Ηρακλή και τα μελλοντικά του σχέδια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αποστόλης Βέλλιος στην εκπομπή «Pick & goal» με τον Αλέξη Σπυρόπουλο και τον Θανάση Ασπρούλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την επιστροφή του στον Ηρακλή: «Η διαφορά είναι πως νιώθω πιο έτοιμος, επειδή έχω περάσει διάφορα στην καριέρα μου. Δικαιώνομαι για την επιλογή που έκανα το καλοκαίρι. Την αυτοπεποίθηση την πήρα από τη Δανία, όπου έπαιξα 20-25 ματς και φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου και όταν ήρθα στην Ελλάδα ήμουν πιο έτοιμος σε σχέση με την προηγούμενη παρουσία μου στην ομάδα».

Για το κλίμα στις τάξεις των Θεσσαλονικέων: «Το όπλο του Ηρακλή ήταν και είναι πως έχουμε δέσει σαν ομάδα, είμαστε μία οικογένεια και είναι πολύ σημαντικό αυτό για έναν σύλλογο. Έχουμε δέσει όλα τα παιδιά, αγαπάμε ο ένας τον άλλον και αγαπάμε αυτό που κάνουμε».

Για την παρουσία του στην Έβερτον: «Ήταν μία χρονιά περίεργη για εμένα. Πήγα 18 – 19 ετών. Πρόλαβα να παίξω δύο – τρία χρόνια. Είχαμε μιλήσει με τον προπονητή, τον Ντέιβιντ Μόγες, που μου είπε ότι με πήραν για να μάθω την κουλτούρα της Αγγλίας. Στο επόμενο εξάμηνο πήγε όπως δεν το περίμενα, έπαιξα και μετά ήρθαν μεταγραφές και βγήκα στο περιθώριο. Όταν ήρθε ο Μαρτίνεθ άλλαξε τα πάντα και έφερε μία ενδεκάδα δικούς του παίκτες, και εγώ δεν ήμουν στα πλάνα του. Έχω κάνει και εγώ κάποια λάθη. Όσο πιο δύσκολες είναι οι συνθήκες, τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα για έναν παίκτη. Η Αγγλία είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου, πρέπει να έχεις υπομονή και υγεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την επιστροφή του Ηρακλή στη Σούπερ Λίγκα: «Έφυγα από μικρός, πέρασα πολλές δύσκολες ημέρες ο Ηρακλής. Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορούσε να συμβεί. Τώρα είμαστε εδώ και παλεύουμε για το καλύτερο. Η οικογένειά μου είναι Ηρακλής και μιλούσαμε για αυτό».

Για τον λόγο που επέστρεψε στην Ελλάδα: «Μπορούσα μετά την Έβερτον να πάω σε κάποια άλλη ομάδα, αλλά εγώ ήθελα να πάω σε μία χώρα του εξωτερικού – συγκεκριμένα τη Δανία – για να μπορέσω να παίξω και να πάρω τα πάνω μου. Δεν μπορούσα να μείνω άλλο στο εξωτερικό και σκεφτόμουν να κάνω το restart με την παρουσία μου στην Ελλάδα. Όλα ήταν θέμα τάιμινγκ. Ακόμα και στο Βέλγιο και τη Δανία που ήμουν μετά την προπόνηση πήγαινα στο σπίτι ξυπνούσα και κοιμόμουν. Ήθελα την οικογένειά μου, τους φίλους μου και ήθελα να νιώσω ξανά την Ελλάδα. Είχα στερέψει από αυτό. Τα όνειρα είναι μέσα στο μυαλό μου».

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Το θέλαμε πολύ. Το χρειαζόμασταν. Ήταν το παν για εμάς. Όλοι βοήθησαν οι παίκτες εντός και εκτός γηπέδου, ο κόσμος στην εξέδρα και πήραμε μία μεγάλη νίκη κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα και μας δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια».

Για το ενδιαφέρον των μεγάλων ελληνικών ομάδων και αν για αυτό επέστρεψε: «Πάντα υπήρχε ενδιαφέρον για εμένα, αλλά εγώ είχα εμμονή να παίξω στο εξωτερικό. Από τη στιγμή που ήρθε η Έβερτον, δεν το σκέφτηκα καν και κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Αλλά θα ήθελα τώρα να το κάνω».

Για τον πατέρα του, Κώστα, που έπαιζε και εκείνος στον Ηρακλή: «Είναι δημόσιος υπάλληλος και ασφαλιστής. Τώρα ασχολείται με τον μικρό μου αδερφό, 4,5 ετών. Μιλάμε μόνο για αυτό με τον πατέρα μου. Ήταν μαζί μου μία ζωή οι γονείς μου, ειδικά ο πατέρας μου ήταν κοντά μου. Μπορεί να έχω χάσει μία – δύο προπονήσεις επειδή δεν γινόταν να πάω».

Για τις διαφορές στη φιλοσοφία στην Ελλάδα και την Αγγλία: «Έχει τύχει στο παρελθόν να μου τραβούν τη φανέλα, αλλά σαν άνθρωπος δεν σκέφτηκα ποτέ να πέσω να πάρω πέναλτι. Δεν μου έχει τύχει να με διδάξουν κάτι τέτοιο στο εξωτερικό, είναι καθαρά θέμα του ποδοσφαιριστή αν θα κάνει κάτι τέτοιο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης