Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 4-1 από την Μπεσίκτας και έμεινε εκτός συνέχειας του Europa League. Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με γκολ των Αμπουμπακάρ (10’) και Μπάμπελ (22’), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» στο 31’ μείωσαν με τον Ελιουνούσι. Το ματς πήρε φωτιά όταν η Μπεσίκτας έμεινε με δέκα παίκτες στο 39’ με τον Αμπουμπακάρ να αποβάλλεται. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι σημείωσαν γκολ με τους Μπάμπελ (75′) και Τοσούν (84′) και έφτασαν στη νίκη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά στο παιχνίδι και το πλήρωσε, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0. Στο 10′ ο Φορτούνης έχασε την μπάλα, ο Ταλίκα έβγαλε τη σέντρα και ο Αμπουμπακάρ αφύλαχτος μέσα στην καρδιά της περιοχής, έκανε με κεφαλιά το 1-0. Στο 22′ ο Μπάμπελ κινήθηκε έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα των Τούρκων, βάζοντας τη Μπεσίκτας για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντίδραση του Ολυμπιακού δεν άργησε να έρθει. Στο 31′ ο Σισοκό μπήκε από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο Ελιουνούσι με γυριστό σουτ μείωσε σε 2-1. Το ματς πήρε φωτιά στο 39’, όταν ο Αμπουμπακάρ χτύπησε εκτός φάσης τον Ρέτσο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με παίκτη λιγότερο, η Μπεσίκτας έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό και «χτύπησε» στην αντεπίθεση. Στο 75′ ο Μπάμπελ βρέθηκε στην άκρη της περιοχής και σούταρε διαγώνια, η μπάλα πέρασε κάτω από τα χέρια του Λεάλι και ουσιαστικά αυτό το γκολ έδωσε τέλος στην υπόθεση πρόκριση. Στο 84′ ο νεοεισελθών Τοσούν πέτυχε με πλασέ και το τέταρτο γκολ και έτσι η «παράσταση» έλαβε τέλος.

Πλέον, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή του περιπέτεια και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό στο Απόστολος Νικολαΐδης.

Μπεσίκτας – Ολυμπιακός 4-1 (COSMOTE Sport 2)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 10′ Αμπουμπακάρ, 22′, 75′ Μπάμπελ, 84′ Τοσούν – 31′ Ελιουνούσι

Κίτρινες κάρτες: Οζιακούπ – Σεμπά, Ντα Κόστα, Ρομαό

Κόκκινες κάρτες:
39′ Αμπουμπακάρ

Μπεσίκτας (Σενιόλ Γκιουνές):
Φάμπρι, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Αντριάνο, Γκιονούλ, Χάτσινσον, Οζακιούπ (60′ Νέτσιπ), Ταλίσκα (90′ Ινλέρ), Μπάμπελ, Κουαρέσμα (82′ Τοσούν), Αμπουμπακάρ.

Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας):
Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό (76′ Μάρτινς), Καμπιάσο (67′ Μάριν), Ελιουνούσι, Φορτούνης, Μανθάτης (56′ Σεμπά), Ανσαριφάρντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης