Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο σε παιχνίδι για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Τα γκολ σημείωσαν οι Τοροσίδης (66’) και Φορτούνης (81’).
Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Λουξεμβούργο γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση απώλειας βαθμών η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός. Οι παίκτες του Μαρτίνς, όμως, μπήκαν ορεξάτοι και «ισοπέδωσαν» την Ντουντελάνζ. Δοκάρια, ευκαιρίες και γενικότερα η εικόνα τους να είναι άκρως πειστική.

Τα σχέδια του Ισπανού τεχνικού άλλαξαν στο 16′ όταν ο Γκερέρο πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και τη θέση του πήρε ο Χριστοδουλοπουλος. Ο Λάζαρος έδωσε άλλη πνοή και παραλίγο να χρηστεί σκόρερ στο 23′, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι. Παρά τη συνεχή πίεση δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 0-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός είχε τον πρώτο λόγο και στο δεύτερο μέρος κι αν δεν ήταν σε εξαιρετική μέρα ο Μπονεφουά το σκορ θα ήταν πολύ… μεγαλύτερο. Η λύτρωση πάντως ήρθε από τον Τοροσίδη στο 66′. Μετά από κόρνερ του Φορτούνη ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού μετά την επιστροφή του.

Στο 76′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να «κλειδώσουν» το ματς, αλλά το σουτ από κοντά του Χριστοδουλόπουλου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 81′ ο Φορτούνης εκανε ωραίο πλασέ πάνω από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και αφού βρήκε στον Γιορντάνοφ κατέληξε στα δίχτυα «σφραγίζοντας» τη νίκη για τον Ολυμπιακό.


Ντουντελάνζ – Ολυμπιακός 0-2 (COSMOTE SPORT 2 HD)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Γκολ: 66′ Τοροσίδης, 81′ Φορτούνης

Κίτρινες κάρτες: Κουτουριέ – Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος

Κόκκινες κάρτες:


Ντουντελάνζ:
Μπονεφουά, Γιορντάνοφ, Σνελ, Πρεμπέ, Μπίσεβατς, Κουτιριέ, Στέλβιο (51′ Σινάνι), Κρούσκα, Ελ Ριτί (74′ Κένια), Στολτς (65′ Μέλις), Τιρπέλ.

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης (68′ Ελαμπντελαουί), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Ποντένσε, Ναουέλ (78′ Νάτχο), Γκερέρο (18′ Χριστοδουλόπουλος).
Στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου η Μπέτις επικράτησε 2-1 της Μίλαν στην Ιταλία.

Η 3η αγωνιστική

Ντουντελάνζ – Ολυμπιακός 0-2 (66’ Τοροσίδης, 81’ Φορτούνης)
Μίλαν – Μπέτις 1-2 (83’ Κουτρόνε – 30’ Σανάμπρια, 54’ Λο Σέλσο)

Η βαθμολογία

Μπέτις 7 (5-1)
Μίλαν 6 (5-3)
Ολυμπιακός 4 (3-3)
Ντουντελάνζ 0 (0-6)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης