Κορυφαίος πορτιέρο ο Ρομπέρτο-εξαιρετικό ματς από τον ΝτομίνγκεζΜε κορυφαίο τον Ρομπέρτο, ο οποίος πραγματοποίησε οκτώ αποκρούσεις και σκόρερ τον Παϊτίμ Κασάμι στο 36ο λεπτό, ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Γιουβέντους στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Champions League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 6 βαθμούς και βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία κέρδισαν στον πρώτο τους αγώνα. Στους 3 έμεινε η Γιουβέντους, μαζί με την Μάλμε.

Ο Ολυμπιακός μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι και είχε τις πρώτες καλές στιγμές. Αρχικά ο Μανιάτης δεν κατάφερε να κάνει την προβολή, από το γέμισμα του Κασάμι, ενώ στο 5’ μετά από κούρσα του Μαζουάκου, ο Μήτρογλου με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 7’ ο Τσόρι Ντομίνγκεζ εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Μπουφόν να απομακρύνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Από την άλλη, η Γιουβέντους μετά το… παγωμένο πρώτο δεκάλεπτο έδειξε την ποιότητά της και ανάγκασε τον Ολυμπιακό να «ανακατευτεί» στην άμυνα. Μάλιστα, οι Ιταλοί θα μπορούσαν να σκοράρουν, όμως ο Ελαμπντελαουί έσωσε σωτήρια πάνω στην γραμμή το πλασέ του Τέβες, διατηρώντας το 0-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός που έψαξε το γκολ ανταμείφθηκε πριν πέσει η αυλαία για το πρώτο ημίχρονο. Στο 36’ ο Τσόρι Ντομίνγκες με προσωπική ενέργεια τράβηξε τρεις παίκτες πάνω του και πάσαρε στον Μήτρογλου. Ο φορ των Πειραιωτών είδε τον Κασάμι να μπαίνει στην περιοχή και του γύρισε τη μπάλα, με αποτέλεσμα ο Ελβετός να πλασάρει υποδειγματικά και να πετύχει το μοναδικό γκολ του αγώνα, βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες!

Στο δεύτερο μέρος, ο Κασάμι λίγο έλλειψε να σκοράρει για δεύτερη φορά. Ο Ελβετός πήρε την ασίστ του πολύ καλού Τσόρι Ντομίνγκεζ και πλάσαρε, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μπουφόν.

Από εκεί και πέρα, η Γιουβέντους βγήκε μπροστά με στόχο να σκοράρει, όμως ο Ρομπέρτο φώναξε βροντερό «παρών». Ο Ισπανός τερματοφύλακας με 8 τεράστιες επεμβάσεις κράτησε την εστία του ανέπαφη και στην ουσία χάρισε στην ομάδα του την μεγάλη νίκη. Σε μία από αυτές ο Μοράτα δεν μπόρεσε να τον νικήσει από κοντά, ενώ στο 80’ ο Ρομπέρτο άλλαξε πορεία στην μπάλα και η «στρογγυλή Θεά», αφού πρώτα χτύπησε στο δοκάρι, στη συνέχεια απομακρύνθηκε!



Ολυμπιακός – Γιουβέντους 1-0 (ΝΕΡΙΤ)

Γκολ: 36′ Κασάμι
80′ δοκάρι ο Μοράτα

Κίτρινες κάρτες: Μποτία, Μαζουάκου – Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Μαρκίζιο

Κόκκινες κάρτες:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουάκου, Μποτία, Αμπιντάλ, Ελαμπντελαουί, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (90′ Γιαννούλης), Τσόρι Ντομίνγκεζ (84′ Φουστέρ), Μήτρογλου (69′ Αφελάι).

Γιουβέντους (Αλέγκρι):  Μπουφόν, Ογκμπόνα (77′ Περέιρα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Ασαμόα, Λιχτστάινερ, Πίρλο (57′ Μαρκίζιο), Πογκμπά (87′ Τζιοβίνκο), Βιντάλ, Μοράτα, Τέβες.

Διαιτητής: Μάζιτς (Σερβία)
Βοηθοί: Ρίστιτς, Τζούρτζεβιτς
Επιπρόσθετοι: Γκρούιτς, Φιλίποβιτς
Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Στο άλλο παιχνίδι του πρώτου ομίλου η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε της Μάλμε με 5-0 (48′ Κόκε, 61′ Μάντζουκιτς, 63′ Γκριεζμάν, 87′ Γκοντίν, 90′ Τσέρτσι).

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-0 (36’ Κασάμι)
Ατλέτικο-Μάλμε 5-0 (48′ Kόκε, 61′ Μάντζουκιτς, 63′ Γκριεζμάν, 87′ Γκοντίν, 90’+ 3 Τσέρτσι)

Η βαθμολογία

1. Ατλέτικο 6 (8-3)
2. Ολυμπιακός 6 (4-4)
3. Γιουβέντους 3 (2-2)
4. Μάλμε 3 (2-7)

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης