Η Google, ο γνωστός κολοσσός του Διαδικτύου, με τη μεγάλη γκάμα υπηρεσιών που προσφέρει, από χθες, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, μπορεί να μας ταξιδέψει σε θαλάσσια τοπία και κοραλλιογενείς υφάλους, ως «ψηφιακούς» δύτες. Στη δωρεάν υπηρεσία «Google Street View» προστέθηκαν οι πρώτες πανοραμικές φωτογραφίες, με περιεχόμενο την υποθαλάσσια ζωή και το περιβάλλον της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχή γίνεται με συγκεκριμένες περιοχές, ενώ το αξιοθαύμαστο στοιχείο είναι ότι οι εικόνες είναι διαδραστικές: μπορεί δηλαδή ο χρήστης / θεατής να πλοηγηθεί «μέσα» σε αυτές, κινώντας το πεδίο όρασής του μπρος-πίσω-δεξιά-αριστερά, με τη δυνατότητα zoom-in / zoom-out.

Εντυπωσιακές εικόνες – ψηφιακές εμπειρίες θα λέγαμε καλύτερα, που μας φέρνουν κοντά με περιοχές από τις Φιλιππίνες (νήσος Άπο) και τη Χαβάη (κόλπος Οάχου Χανούμα, Μάουι). Η Google, για να καταφέρει αυτό το νέο εγχείρημά της, συνεργάστηκε με τη δράση «Catlin Seaview Survey», η οποία, οργανώνοντας εξορμήσεις, μελετά και καταγράφει ποικίλα υποθαλάσσια οικοσυστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακάτω, μπορείτε να απολαύσετε το βίντεο που έδωσε η Google στη δημοσιότητα, το οποίο περιγράφει το νέο εγχείρημα και επιπλέον, σας έχουμε παραθέσει τις πρώτες πανοραμικές, υποθαλάσσιες (μαζί με ένα ηλιοβασίλεμα) διαδραστικές εικόνες.


View Larger Map


View Larger Map


View Larger Map


View Larger Map


View Larger Map


View Larger Map

 
Περισσότερες πληροφορίες:

http://google-latlong.blogspot.gr/2012/09/dive-into-great-barrier-reef-with-first.html

http://maps.google.com/help/maps/streetview/gallery.html#!/ocean

http://www.catlinseaviewsurvey.com/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης