Πριν από περίπου έναν χρόνο, η Hewlett Packard προέβη σε μια καταλυτική απόφαση, η οποία, όμως, όχι μόνο δεν εξελήφθη θετικά, τόσο από τα υψηλά στελέχη όσο και από τους επενδυτές – μετόχους, αλλά είχε λίαν αρνητικές συνέπειες στον CEO της εταιρείας, Λίο Απόθηκερ.

Αυτή η απόφαση ήταν η επανεκτίμηση των δραστηριοτήτων στον τομέα των προσωπικών υπολογιστών (με όποιο επακόλουθο, συμπεριλαμβανομένης της λήξης εργασιών) και, κυριότερα, η ολική απομάκρυνση της εταιρείας από την αγορά των ταμπλετών και κινητών τηλεφώνων (αναλυτική περιγραφή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=365513&cid=36).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντίκτυπος ήταν ιδιαίτερα ισχυρός, καθότι η HP είχε αγοράσει, πριν από λίγο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση της απόφασης, την εταιρεία Palm, ενσωματώνοντάς την στο δυναμικό της, με σκοπό την ισχυρή παρουσία στον τομέα ταμπλετών και κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα, το περιβάλλον εργασίας «WebOS» για τις τότε-νέες HP ταμπλέτες / κινητά (που ήταν όλα δημιουργίες της Palm) ήταν πολλά υποσχόμενο – δυστυχώς, όμως, ήταν «φιμωμένο» από το ανεπαρκές hardware (σύνολο των τσιπ) που επέλεξε η HP για να εφοδιάσει τις φορητές συσκευές TouchPad και Pre.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγους μήνες, λοιπόν, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Λίο Απόθηκερ αποτέλεσε παρελθόν, δίνοντας τη θέση του CEO στη Μεγκ Γουίτμαν, η οποία ανακοίνωσε την αναίρεση της προηγούμενης και λανθασμένης απόφασης, δηλώνοντας την παραμονή της HP στους προσωπικούς υπολογιστές, αλλά και τη μελλοντική είσοδο στις ταμπλέτες μέσω της επόμενης έκδοσης των Windows, των Windows 8 (http://www.zougla.gr/technology/article/i-hp-anakinoni-tin-epistrofi-tis-stous-ipologistes-ke-tampletes).

Πλέον, ύστερα από έναν χρόνο, οι δηλώσεις της Μεγκ Γουίτμαν δείχνουν να είναι αληθινές, καθώς η εταιρεία έχει παρουσιάσει μια νέα γκάμα υπολογιστών, σέρβερ, επιτραπέζιων, όλα σε ένα, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες, ανάμεσα σε άλλες προτάσεις laptop, παρουσίασε το εξαιρετικό «HP Envy x2», μια υβριδική συσκευή που είναι ταμπλέτα και φορητός υπολογιστής ταυτόχρονα (αναλυτική παρουσίαση: http://www.zougla.gr/technology/article/hp-envy-x2-i-epistrofi-tis-hp-me-tin-ivridiki-tampleta-netbok).

Τι λείπει όμως;

Μα φυσικά, κάποια πρόταση συσκευής κινητής τηλεφωνίας από την ευρύτερη γκάμα προϊόντων της HP – ένα γεγονός πλήρως αναγνωρίσιμο από την CEO Μεγκ Γουίτμαν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο κανάλι «Fox News». Η επικεφαλής της εταιρείας ανέφερε πως βεβαίως και είναι μέσα στο πλαίσιο της HP η παρουσίαση ενός κινητού τηλεφώνου, με την αφοπλιστική ατάκα «εν τέλει, πρέπει να παρουσιάσουμε ένα κινητό τηλέφωνο».

Εντούτοις, η κεντρική ιδέα που έχει θέσει ως βάση η Μεγκ Γουίτμαν στην υπεύθυνη ομάδα ανάπτυξης και έρευνας είναι «καλύτερα σωστά, παρά πιο γρήγορα απ’ όσο χρειάζεται», εννοώντας ότι σαφής στόχος είναι ένα πολύ καλό και άρτιο κινητό τηλέφωνο, όσος χρόνος κι αν απαιτηθεί για να δημιουργηθεί, παρά μια γρήγορη χρονικά πρόταση, αλλά ανεπαρκής να προσελκύσει τα βλέμματα των καταναλωτών.

Εμφανέστατα, η Μεγκ Γουίτμαν δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν τα ατοπήματα του παρελθόντος, στην ευαίσθητη και άκρως ανταγωνιστική αγορά των κινητών τηλεφώνων, αποσκοπώντας στη μελετημένη προσέγγιση της αγοράς, έρευνα στην τεχνολογία και τελικά στην προσφορά μιας ελκυστικής συσκευής…

Περισσότερες πληροφορίες:

http://video.foxbusiness.com/v/1838977863001/hewlett-packard-ceo-we-have-to-ultimately-offer-a-smartphone

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης