H εταιρεία Toshiba παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση τους πρώτους υπερ-φορητούς υπολογιστές ή αλλιώς Ultrabook, με τις ονομασίες «Portégé Z830» και «Satellite Z830», που μόλις κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα.

Με πόλους έλξης, όπως την οικογένεια κεντρικών επεξεργαστών (CPU) Intel Core, βάρος 1,12 κιλών και πάχος μόλις 15,9 χιλιοστά, η σειρά Z830 είναι 20% ελαφρύτερη και 40% πιο λεπτή από τη βραβευμένη υπερ-φορητή σειρά Portégé R830. Τα δύο νέα μοντέλα διαθέτουν εντυπωσιακή φορητότητα, αντοχή και ανθεκτικότητα σε κομψό περίβλημα. Οι συσκευές της σειράς Z830 θα είναι διαθέσιμες το τελευταίο τρίμηνο του 2012 στην Ευρώπη.

Ισχυρές επιδόσεις για επαγγελματίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστηρίζοντας δεύτερης γενιάς επεξεργαστές Intel Core ειδικά για Ultrabook και εξαιρετικά γρήγορη μνήμη RAM τύπου DDR3, η σειρά Z830 διαθέτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές για δουλειά και διασκέδαση, παράλληλα με αποτελεσματική διαχείριση ισχύος, για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Ο αποθηκευτικός χώρος των 128GB προσφέρεται μέσω ενός δίσκου άνευ μηχανικών μερών ή αλλιώς SSD (Solid State Drive) και αποτελεί μια μοναδική εμπειρία χρήσης χάρη στην υψηλή ταχύτητα μεταφοράς αρχείων – δεδομένων, ταυτόχρονα παρέχοντας ισχυρή ανθεκτικότητα και αυξημένη εξοικονόμηση ενέργειας.

Ισχυρά υλικά με αυξημένη και αδιάβροχη αντοχή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπολογιστές Ultrabook διαθέτουν ένα ελαφρύ αλλά συνάμα ανθεκτικό περίβλημα από μαγνήσιο, το οποίο είναι επιπλέον ενισχυμένο, περιλαμβάνοντας – μεταξύ άλλων – νέες εσωτερικές δομές που εγγυώνται απορρόφηση των κραδασμών, αυξημένη ακαμψία και ανθεκτικότητα στο λύγισμα. Το γεγονός αυτό καθιστά τις κατασκευές των υπερ-φορητών υπολογιστών ανθεκτικές σε πτώσεις και κραδασμούς. Παράλληλα, περαιτέρω ασφάλεια προσδίδεται χάρη στο αδιάβροχο πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό τύπου LED, το οποίο, όντας ανθεκτικό σε ρίψεις υγρών, δίνει στους χρήστες αρκετό χρόνο ώστε να τερματίσουν λειτουργία του PC, για να προστατέψουν τα αποθηκευμένα δεδομένα τους.

Συνδεσιμότητα – Θύρες

Η σειρά Z830 διαθέτει διάφορα ασύρματα και ενσύρματα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας με Internet, άλλες ασύρματες συσκευές ή μέσω των κατάλληλων καλωδίων. Από πλευράς ασύρματου «τοπίου», προσφέρονται Bluetooth, WLAN και Mobile Broadband, ενώ η πλευρά των θυρών/υποδοχών περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – VGA, HDMI και διάφορες θύρες USB, μία από τις οποίες είναι νέου τύπου USB 3.0.

Εικόνα και ήχος πλούσιας εμπειρίας

Η φωτεινή 33,8 εκατοστών ή αλλιώς 13,3 ιντσών διαγωνίου διάστασης, μη αντανακλαστική υψηλής ευκρίνειας οθόνη και τα ισχυρά ηχεία με Dolby Advanced Audio κάνουν το Z830 ιδανικό για ακρόαση μουσικής και προβολή φωτογραφιών- βίντεο-ταινιών, καθ’ οδόν και στο σπίτι.

Στοιχεία & Τεχνικά Χαρακτηριστικά

• 2ης γενιάς Intel Core επεξεργαστής για Ultrabook

• Μνήμη RAM: έως 6 GB συνολικά, τύπου DDR3

• 128 GB δίσκος άνευ μηχανικών μερών, τύπου SSD

• 33,8 εκ. / 13,3 ιντσών HD οθόνη, με οπίσθιο φωτισμό LED και ανάλυσης 1366×768 γραμμών

• WLAN, Bluetooth 3.0, Mobile Broadband, Gigabit Ethernet LAN 1×1000

• Θύρες – Συνδέσεις: 1xUSB 3.0, 2xUSB 2.0, Multi-Card Reader, VGA, HDMI, Intel Wireless Display support

• Ματ A4 πληκτρολόγιο με φωτισμό και μεγάλο multi-touch touch pad

• 1.3 MPixel webcam

• Toshiba Eco Utility, Toshiba Media Controller, Toshiba PC Health Monitor

• Ενισχυμένα ηχεία με Dolby Advanced Audio

• Fingerprint reader

• Περίβλημα με μαγνήσιο και ενίσχυση honeycomb

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης