Ο Thomas Ross από την Φλόριντα των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η “Ηλεκτρονική Συσκευή Ανάγνωσης”, που εφηύρε αντιγράφηκε από την Apple και ζητά 10 δις δολάρια και δικαιώματα επί των πωλήσεων έως και 1,5%.  Η πρώτη γενιά του iPhone ανακοινώθηκε το 2007, αλλά ένας άνδρας ισχυρίζεται ότι είχε συλλάβει την ιδέα της συσκευής 15 χρόνια νωρίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ross κατέθεσε μήνυση κατά της Apple αυτή την εβδομάδα, υποστηρίζοντας τα προϊόντα της γνωστής εταιρείας τεχνολογίας βασίζονται στη δική του εφεύρεση: μια «ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης». Ο κ. Ross υποστηρίζει ότι μεταξύ 23 Μαΐου 1992 και 10 Σεπτεμβρίου 1992 σχεδίασε τρία χειρόγραφα τεχνικά σχέδια της συσκευής. Αυτά περιλαμβάνουν επίπεδα ορθογώνια πλαίσια με στρογγυλεμένες γωνίες, που «συνδυάζουν το design και τη λειτουργικότητα με έναν τρόπο που ποτέ δεν υπήρχε πριν από το 1992.»

Σύμφωνα με το Mac Rumours, ο κ. Ross έκανε αίτηση για την πατέντα τον Νοέμβριο του 1992, αλλά η αίτηση κυρήχθηκε “εγκαταλελειμμένη” τον Απρίλιο του 1995 από την Υπηρεσία Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, αφού δεν καταβλήθηκαν τα απαιτούμενα τέλη αίτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Thomas Ross ζητά 10 δισεκατομμύρια δολάρια (7,5 δις λίρες) και 1,5% ποσοστά επί των παγκοσμίων πωλήσεων της Apple. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο ενάγων ήταν «ο πρώτος που έκανε αίτηση για μια συσκευή με έμφαση στο design και την ποικιλία λειτουργιών» σχεδόν 15 χρόνια πριν την κυκλοφορία του πρώτου iPhone. H συσκευή του κ. Ross «επέτρεπε στο χρήστη να διαβάσει ιστορίες, μυθιστορήματα, άρθρα ειδήσεων, καθώς και να δει φωτογραφίες, να παρακολουθήσει παρουσιάσεις βίντεο ή ακόμη και ταινίες σε μια επίπεδη οθόνη αφής με οπίσθιο φωτισμό», αναφέρει η αγωγή. «Θα μπορούσε να περιλαμβάνει λειτουργίες επικοινωνίας , όπως ένα τηλέφωνο ή μόντεμ , να επιτρέπει στο χρήστη να κρατήσει σημειώσεις και να αποθηκεύει υλικό χρησιμοποιώντας εσωτερικά και εξωτερικά μέσα αποθήκευσης.»

Αν και το iPhone δεν είχε κυκλοφορήσει μέχρι το 2007, η συσκευή Newton της Apple ξεκίνησε να αναπτύσεται το 1987 και κυκλοφόρησε το 1993. Το Newton ήταν η πρώτη συσκευή που ονομάστηκε «προσωπικός ψηφιακός βοηθός» και ήταν η πρώτη συσκευή με δυνατότητα αναγνώρισης χειρογράφου. Εφόσον ξεκίνησε η ανάπτυξή του το 1987, προφανώς προηγείται των σχεδίων του κ. Ross.

To Apple Newton

H Apple ως τώρα έχει αρνηθεί να κάνει κάποια δήλωση επί του θέματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης