Άστατος θα παραμείνει ο καιρός έως και τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων.

Ειδικότερα την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά θα επικρατήσουν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Πέμπτη 11-12-2014

Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που στα ανατολικά και νότια πιθανόν να είναι ισχυρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ που σταδιακά στα δυτικά θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 12-12-2014

Καιρός: στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα ανατολικά και νότια πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές αλλά βαθμιαία και μέχρι τη νύχτα θα ασθενήσουν.

Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Σάββατο 13-12-2014 και Κυριακή 14-12-2014

Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή 14-12-2014.

Για τη Δευτέρα, 15-12-2014 προβλέπονται τα εξής:

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βαθμιαία θα πυκνώσουν και στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης