Στον 70ο αγώνα στην ιστορία του Red Bull Air Race που έγινε στη Βουδαπέστη το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Γερμανός πιλότος Matthias Dolderer έκανε ένα ακόμα βήμα προς τον Παγκόσμιο Τίτλο, επικρατώντας σε μία αερομαχία που ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω κακοκαιρίας. Ο Αυστριακός Hannes Arch και ο Αυστραλός Matt Hall συμπλήρωσαν το βάθρο.

Βουδαπέστη (ΟΥΓΓΑΡΙΑ) – Μπορεί να μην είχε τη συνήθη διάρκεια αλλά δεν έλειψαν οι συγκινήσεις από τον αγώνα του Red Bull Air Race στη Βουδαπέστη. Ο Γερμανός Matthias Dolderer σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στον γύρο των «8», που έμελλε να αποδειχθεί καθοριστικός, υπό συνθήκες που, σύμφωνα με τους πιλότους, ήταν οι χειρότερες που θυμούνται σε ημέρα αγώνα. Εξαιτίας αυτού και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των πιλότων, δεν ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα. Το Final 4 ματαιώθηκε και έτσι ο Dolderer αναδείχθηκε νικητής χάρη στο χρόνο 58.653 που σημείωσε στους «8», με τον Arch να σταματάει τα χρονόμετρα στο 58.942 και τον MattHall στο 59.236.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βροχή παρόλα αυτά δεν πτόησε τους 20.000 θεατές που παρακολουθούσαν από τις δύο όχθες του Δούναβη τον 70ο αγώνα του Red Bull Air Race. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ακόμα χειρότερες το Σάββατο, με αποτέλεσμα τη ματαίωση των κατατακτήριων δοκιμών, πράγμα που σήμαινε πως με περιορισμένο χρόνο στα πηδάλια, οι πιο έμπειροι πιλότοι θα είχαν πλεονέκτημα στην πιο απαιτητική εναέρια διαδρομή του πρωταθλήματος. Βάσει κανονισμών, όταν ο αγώνας ολοκληρώνεται στον γύρο των «8», απονέμεται το 75% της βαθμολογίας. Με τη δεύτερη νίκη του φέτος αλλά και γενικά στην καριέρα του στο θεσμό, ο Dolderer ανέβασε τη βαθμολογική του συγκομιδή στους 41.25 βαθμούς και η διαφορά που έχει πλέον από τον δεύτερο Arch είναι 12.25 βαθμοί. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως ο Αυστριακός έχει ανακάμψει εντυπωσιακά μετά την ποινή που του είχε επιβληθεί στην πρεμιέρα και τον είχε αφήσει εκτός βαθμών. Ο Αμερικανός Kirby Chambliss που συμπλήρωσε την πρώτη τετράδα στη Βουδαπέστη, είναι τρίτος στη γενική βαθμολογία με 25.25 πόντους.

«Ήταν τρελές οι συνθήκες, με τη βροχή και τον ισχυρό άνεμο. Έχοντας πάρει ποινή στην πρώτη μου πτήση, φοβόμουν πως θα εξελισσόταν σε άσχημο Σαββατοκύριακο. Όμως η δεύτερη πτήση μου ήταν πολύ καλή», είπε ο Dolderer που εκθείασε την ομάδα του για την υποστήριξη σε ένα δύσκολο διήμερο. «Δεν επικεντρώνομαι στη βαθμολογία. Κοιτώ κάθε αγώνα ξεχωριστά και τα αποτελέσματά μας δείχνουν πως η σκληρή δουλειά που κάναμε το χειμώνα αποδίδει καρπούς. Ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα και θα τον προσεγγίσω σαν να ξεκινάει η σεζόν από το μηδέν».

Διαβάστε περισσότερα στο Coremag.gr!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης