Οι σημερινοί 30άρηδες έχουν τόσο κακή φυσική κατάσταση, ώστε δείχνουν 15 χρόνια μεγαλύτεροι απ’ ό,τι οι γονείς και οι παππούδες του όταν βρίσκονταν στην ίδια ηλικία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Όπως γράφουν Ολλανδοί επιστήμονες στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Προληπτικής Καρδιολογίας» (EJPC), οι σημερινοί νεαροί άνδρες και γυναίκες έχουν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες απ’ ό,τι οι παλαιότερες γενιές να πάσχουν από υπέρταση, διαβήτη και παχυσαρκία (σ.σ.: η παχυσαρκία ανήκει στις ασθένειες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συμπέρασμά τους βασίζεται στην παρακολούθηση 6.000 εθελοντών, στα 20, στα 30, στα 40 και στα 50 τους. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι νέες γενιές έχουν φτωχότερη «μεταβολική υγεία» απ’ ό,τι οι παλαιότερες, καθώς αντιμετωπίζουν πολύ περισσότερα μεταβολικά προβλήματα, όπως η υπέρταση και η παχυσαρκία.

Στην πραγματικότητα, οι 30άρηδες έχουν κατά 20% περισσότερες πιθανότητες να διαθέτουν αρκετά περιττά κιλά σε σύγκριση με τις παλαιότερες γενιές. Αντίστοιχα, οι σημερινές 20άρες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να είναι παχύσαρκες σε σύγκριση με όσες ήταν 20 ετών πριν από 10 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης