Το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-13, παρουσιάστηκε την Τρίτη στο Γ. Ν. Μεταξά στον Πειραιά. Το έργο του ΕΔΙΤ, προσφέρει υπηρεσίες τηλεϊατρικής στους κατοίκους των Νησιωτικών Περιοχών της χώρας με τη βοήθεια σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), καλύπτοντας τέσσερις βασικούς άξονες υπηρεσιών:

α) Τήλεδιάγνωσης & τήλεσυμβουλευτικής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

β) Τήλεεκπαίδευσης του Ιατρο-Νοσηλευτικού Προσωπικού

γ) Τηλεϊατρικής για την αντιμετώπιση σε πρώτο βαθμό επειγόντων περιστατικών

δ)Τηλεψυχιατρικής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύριος στόχος του είναι, η διαδικτυακή συμβουλευτική υποστήριξη του Ιατρο-Νοσηλευτικού προσωπικού των περιοχών από τους εγκατεστημένους κεντρικούς Σταθμούς Ιατρών Συμβούλων (ΣΤΙΣ) με απώτερο στόχο την εξασφάλιση ισότιμων υπηρεσιών φροντίδας υγείας στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ι. Μπασκόζος που παραβρέθηκε στην παρουσίαση. Ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της νέας υπηρεσίας, συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές των απομακρυσμένων Κέντρων Υγείας και ενημερώθηκε για τα πρώτα αποτελέσματα χρήσης και παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ανταπόκριση των κατοίκων των Νησιών μας που επισκέφθηκαν και έκαναν χρήση των υπηρεσιών του ΕΔΙΤ.

Ο κ. Μπασκόζος διατύπωσε την ανάγκη καθορισμού ενός πλαισίου στρατηγικής επέκτασης του δικτύου με την απαραίτητη εισαγωγή νέων σταθμών σε Κέντρα Υγείας των μικρών και πιο απομακρυσμένων Νησιών και δύσβατων περιοχών της Χώρας μας, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση και τη στήριξη του έργου την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη συνεργασία του Υγειονομικού Προσωπικού και την επαρκή συνεχή τεχνική υποστήριξη του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης