Συμφωνία συνεργασίας για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που παρέχεται από τα Δημοτικά Ιατρεία και τις Λέσχες Φιλίας, υπέγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με αντιπροσωπεία πανεπιστημιακών του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων του στον Τομέα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, έχει δημιουργήσει και λειτουργεί δημοτικά ιατρεία παρέχοντας πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με έμφαση στην πρόληψη και προαγωγή υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προσωπικό των δημοτικών ιατρείων παρέχει υπηρεσίες, στα μέλη των Λεσχών Φιλίας που έχει συστήσει και λειτουργεί ο δήμος Αθηναίων στα σχολεία και το γενικότερο πληθυσμό που διαμένει στα διοικητικά του όρια.

Οι «Σύμμαχοι Υγείας» υλοποιούν προγράμματα εθελοντικής προσφοράς ιατρικής, οδοντιατρικής, φαρμακευτικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας σε άπορους, ανασφάλιστους και άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του λεκανοπεδίου Αττικής.

Οι ανωτέρω συμβαλλόμενοι επιθυμούν να συνεργασθούν στον τομέα της υγείας και ειδικότερα της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας, μέσα από παραγόμενες πολιτικές και σχετικές παροχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος, να ενισχυθεί η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων του δήμου Αθηναίων και η παροχή ιατρικής φροντίδας και συναφών υπηρεσιών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, στους μαθητές των σχολείων, στα μέλη των Λεσχών Φιλίας και στο γενικότερο πληθυσμό. Επίσης να αξιοποιηθεί η εθελοντική προσφορά όσων συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σύμμαχοι για την Υγεία» είτε με την παροχή εθελοντικής εργασίας είτε προσφέροντας δωρεάν αγαθά και υπηρεσίες σε δημότες της Αθήνας, με στοχευμένες δράσεις σε γειτονιές και οικογένειες με αυξημένες ανάγκες υγείας όπως και σε ευπαθείς υψηλού υγειονομικού κινδύνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης