Μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης προσφέρει η αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), και η Gaslog είναι σε ετοιμότητα για να τις εκμεταλλευτεί.

Η εταιρεία συμφερόντων Πίτερ Λιβανού, που είναι εισηγμένη στο NYSE αυτή την περίοδο, έχει δύο ιδιόκτητα LNG Carriers, ενώ «τρέχει» και ένα μεγάλο ναυπηγικό πρόγραμμα για οκτώ LNG carriers τελευταίας τεχνολογίας, εκτιμώμενης αξίας άνω των 1,6 δισ. δολαρίων. Η παράδοση των υπό ναυπήγηση πλοίων θα ξεκινήσει το 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά η εταιρεία σήμερα διαχειρίζεται 14 LNG carriers, εκ των οποίων τα 11 προέρχονται από την BP Group, τα δύο είναι πλοιοκτησίας Gaslog και στο ένα η εταιρεία έχει μερίδιο 25%.

Με αφορμή τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου του 2012, κατά τη διάρκεια του οποίου η εταιρεία σημείωσε έσοδα 16,7 εκατ. δολαρίων και κέρδη ύψους 2,6 εκατ. δολαρίων, υπογραμμίζει ότι η δυναμική που εμφανίζει ο κλάδος του φυσικού αερίου είναι πολύ θετική για τα LNG Carriers. Θεωρεί ότι η ζήτηση για φυσικό αέριο θα αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, που θα χρειαστούν για τη μεταφορά των φορτίων ακόμη περισσότερα πλοία αυτού του τύπου.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gaslog, Πίτερ Λιβανός, τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας κατά το β’ τρίμηνο του 2012 είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα. «Παραμένουμε σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει, που αφορά την καταβολή μερίσματος 11 σεντ ανά μετοχή το δ’ τρίμηνο του 2012».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράμμισε επίσης ότι το ναυπηγικό πρόγραμμα της εταιρείας στη Samsung Heavy Industries εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό που είχε σχεδιαστεί και τα πλοία θα παραδοθούν στην ώρα τους, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2013.

Naftemporiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης