Η  Stealthgas μέσα σε διάστημα δύο μηνών,  κατάφερε να ναυλώσει εννέα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου (LNG) και ένα product tanker σε χρονοναυλώσεις σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ο κ. Χ. Βαφειάς και η εταιρεία του Emihar Petroleum Inc για να βοηθήσει την εισηγμένη του Stealthgas Inc, ναύλωσε το  product tanker “Alpine Endurance” για τέσσερα χρόνια χρονοναύλωση στα 15,800 δολάρια ημερησίως, περίπου 2.300 δολάρια πάνω από την αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης το “Gas Esco” 7500 cbm LPG, που παραδίδεται από τα ναυπηγεία Kanrei της Ιαπωνίας τον Ιούνιο φέτος, επίσης ναυλώθηκε από την εταιρεία του κ. Χ. Βαφειά Emihar Petroleum Inc για πέντε χρόνια χρονοναύλωση στα 337,250 δολάρια μηνιαίως.

Με αυτές τις κινήσεις ο κ. Βαφειάς θα βάλει πάνω από 43 εκατ. δολάρια για να στηρίξει την εισηγμένη του εταιρεία Stealthgas Inc και πάνω από 5 εκατ. δολάρια απ’ ότι πληρώνει η ναυλαγορά σήμερα, όπως στο παρελθόν έχει κάνει μόνο ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, με την Capital Product Partners.

Κανένας άλλος εφοπλιστής δεν έχει ναυλώσει πλοία της εισηγμένης του μέσω τρίτης εταιρείας σε υψηλότερα επίπεδα από την ναυλαγορά, για να βοηθήσει την εταιρεία του και να στηρίξει τους μετόχους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υπόλοιπα πλοία της Stealthgas που ναυλώθηκαν από τρίτους είναι τα “Gas Elixir”, το οποίο ναυλώθηκε για 3,5 χρόνια σε κρατική εταιρεία πετρελαίου της Μ. Ανατολής, το “Gas Shuriken”, το οποίο ναυλώθηκε για δύο χρόνια σε εταιρεία πετρελαίου της Ά. Ανατολής, το “Gas Defiance”, το οποίο ναυλώθηκε για δύο χρόνια επίσης στην ίδια εταιρεία πετρελαίου της  Ά. Ανατολής, το “Gas Cathar” ναυλώθηκε για ένα χρόνο σε gas trader, το “Gas Flawless” ναυλώθηκε για έξι μήνες σε oil trader, το “Gas Premiership” ναυλώθηκε για δύο ακόμη μήνες σε κρατική εταιρεία πετρελαίου της Ν. Αμερικής, το Gas Crystal ναυλώθηκε για τρεις μήνες σε gas trader και τέλος το “Gas Moxie” ναυλώθηκε για άλλους δύο μήνες σε gas trader.

Το μέσο εισόδημα από αυτές τις ναυλώσεις εκτός του  product tanker ανέρχεται σε 11.000 δολάρια ημερησίως περίπου και έχουν ήδη εξασφαλιστεί έσοδα περίπου 70 εκατ δολαρίων για φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Stealthgas έχει εκτοξευθεί περίπου 80% τους τελευταίους μήνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης