Η σημερινή κρίση στη ναυτιλία δεν είναι από τις συνηθισμένες που θα περάσουν σύντομα, το ίδιο και η κρίση που έπληξε την Ελλάδα, σημείωσε ο πρόεδρος του ομίλου Τσάκου, από τους σημαντικότερους στη ναυτιλιακή αγορά, σε ετήσια εκδήλωση της εταιρείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παναγιώτης Τσάκος έστειλε μήνυμα ότι η ελληνική ναυτιλία, οι εταιρείες της, όπως και η δική του, πρέπει να «σφίξουν τα λουριά», να προσαρμοστούν, να είναι σε εγρήγορση και να είναι έτοιμες για αλλαγές ώστε να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, διαφορετικά οι προσαρμογές μπορεί να έρθουν «βιαία και άτακτα».

Ελάχιστα
Προς το παρόν, είπε ο κ Τσάκος, η μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που απασχολείται στη ναυτιλία, τόσο στα πλοία όσο και στα γραφεία, έχει επηρεαστεί ελάχιστα από την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο υπόλοιπος κόσμος, αλλά πόσο θα διαρκέσει αυτό διερωτήθηκε ο ίδιος. «Θα μπορέσει η ναυτιλία να συνεχίσει στο απυρόβλητο σαν όαση μέσα σε ένα περιβάλλον τόσο οδυνηρό, όταν όλοι οι άνθρωποι δίπλα μας στερούνται και υποφέρουν τα πάντα; Θα μπορέσουμε εμείς να συνεχίσουμε να διάγουμε αυτόν τον όμορφο και ανάλαφρο βίο λες και εμάς δε μας αφορά το θέμα; Kαι θα μπορέσει η κοινωνία αυτή να το δεχτεί αυτό και θα μπορέσουν οι άλλες ναυτιλίες του κόσμου να μας αφήσουν να διαδραματίζουμε τον πρωτεύοντα ρόλο που διαδραματίζουμε στα ναυτιλιακά δρώμενα του κόσμου με τόσο μικρή ανταγωνιστικότητά;». O πρόεδρος του ομίλου Τσάκου πρόσθεσε ότι κάνει έκκληση να «σφίξουν τα λουριά» όσο αφορά τη διαχείριση των συμφερόντων και των πλοίων που έχει η εταιρεία. Μίλησε για την ανάγκη θα γίνουν προσαρμογές τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να γίνουν αλλαγές και να σκεφθεί ο κόσμος της ναυτιλίας τα παιδιά που σήμερα στην Ελλάδα πάνε στα σχολεία και δεν έχουν τη δυνατότητα να σιτιστούν.

Εκπαίδευση
Αναφέρθηκε ακόμα στη ναυτική εκπαίδευση λέγοντας «δεν μπορούμε να κατέχουμε τη θέση που κατέχουμε (στη διεθνή ναυτιλία) κι ενώ μπορούμε να δώσουμε δουλειά σε χιλιάδες νέους να μην έχουμε την ανάλογη προσφορά ανθρώπινου δυναμικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ο κ. Τσάκος κατέληξε στην ομιλία του «η πραγματικότητα επιτάσσει ότι θα χρειαστεί όλοι να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Θα χρειαστεί να προσαρμόσουμε τις ανάγκες μας, αλλά και τις απαιτήσεις μας. Αν δεν προσαρμοστούμε δεν θα επιβιώσουμε. Αν δεν διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας αυτά τα οποία θα μπορούσαμε να προνοήσουμε και να πράξουμε συντονισμένα και ήπια θα συμβούν άτακτα και βίαια».

 Ημερησία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης