Οι Δημοτικές εκλογές άλλαξαν τα δεδομένα στον Δήμο Πειραιά και οι μεν νικητές, προετοιμάζονται για την 1η Σεπτέμβρη που αναλαμβάνουν καθήκοντα, οι δε ηττημένοι προετοιμάζουν το επόμενο βήμα.
Πολλά τα σενάρια που ακούγονται, κυρίως για τον πρώην Δήμαρχο πλέον Βασίλη Μιχαλολιάκο και τι θα κάνει από το φθινόπωρο.
Μπορεί να απέχουμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι, ήδη όμως αναμένεται να είναι ιδιαίτερα καυτό με τις αποφάσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, να λαμβάνονται προς το τέλος Αυγούστου.

Σενάριο πρώτο: Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αποχωρεί από τα Δημοτικά και ασχολείται και πάλι με την κεντρική πολιτική σκηνή.
Πρόκειται για ένα σενάριο που ακούγεται τελευταία όλο και πιο πολύ. Θέλει όμως ο πρώην Δήμαρχος να διεκδικήσει ως βουλευτής πια, μια θέση στα έδρανα της Βουλής;
Εδώ υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα: Να «μετρήσει» τις δυνάμεις του απέναντι σε ανθρώπους που το διάστημα πριν τις εκλογές ήταν απέναντί του. Όπως ο υπουργός παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Αλλά θα είναι απέναντι και από τον γαμπρό του Κώστα Κατσαφάδο, ο οποίος ήταν μεν κοντά του στο διάστημα των Δημοτικών εκλογών, αλλά σ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να διασταυρώσουν τα ξίφη τους!
Και το ερώτημα είναι αν με τον ανασχηματισμό θα αφήσει το υπουργείο παιδείας ο Αρβανιτόπουλος, τιμωρώντας τον έτσι ο πρωθυπουργός  για τη στήριξή του στον Μαρινάκη. Αν παραμείνει στη θέση του, μάλλον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από την πλευρά του πρωθυπουργού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σενάριο δεύτερο: Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αναλαμβάνει τον ΟΛΠ.
Θέλει να εξακολουθεί να είναι απέναντι από τον Βαγγέλη Μαρινάκη; Και οι δύο συμφωνούν ότι δεν θέλουν την πώληση του ΟΛΠ. Όμως με τη θέση της νέας Δημοτικής παράταξης να διεκδικήσει οφέλη από τον Οργανισμό  δεν θα είναι σε διαρκή κόντρα;
Κι έπειτα αν δεν θέλει να πουληθεί ο ΟΛΠ, ο Σαμαράς είναι σίγουρο ότι θα του δώσει τη θέση αυτή;

Σενάριο τρίτο: Να παραμείνει στον Δήμο.  Να υποστεί τη … βάσανο της  αντιπολίτευσης και να διεκδικήσει και πάλι τον Δήμο όταν έρθει η ώρα. 
Όλα αυτά είναι σενάρια . Ο ίδιος χρόνια πολιτικός, ξέρει να «ελίσσεται» και όπως λέει στο στενό του περιβάλλον, « σιγά μη κάτσω να ασχοληθώ για το τι θα κάνω 3 μήνες πριν παραδώσω τον Δήμο».
Βέβαια, καλό είναι να παρθούν αποφάσεις σε σχετικά γρήγορο χρονικό διάστημα, γιατί ίσως οι εξελίξεις τους προλάβουν όλους. Μετά τον ανασχηματισμό πιθανά το φθινόπωρο να υπάρξουν εκλογικές εξελίξεις.
Είδωμεν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης