ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκληρή απάντηση στην επιλογή του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ να καταθέσει μήνυση κατά της θεατρικής παράστασης Corpus Christi, συνοδεία μάλιστα βουλευτών της Χρυσής Αυγής δίνουν με κοινή τους δήλωση οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ από την Α’ και Β’ Πειραιά στο Κοινοβούλιο. Οι Μ. Ρεπούση και Μ. Γιαννακάκη κάνουν λόγο για προσβολή των δημοκρατικών αισθημάτων των Πειραιωτών και υπογραμμίζουν ότι δεν μπορεί να φαίνεται πως η Εκκλησία συμπορεύεται με ακραίες νεοναζιστικού χαρακτήρα κινήσεις.

Ολόκληρη η δήλωση τους έχει ως εξής:

«Προσβολή στα δημοκρατικά αισθήματα των Πειραιωτών είναι η κατάθεση μήνυσης κατά της θεατρικής παράστασης Corpus Christi από τη μεριά του Μητροπολίτη Πειραιά με τη συνοδεία βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Όσα ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα έξω από το Θέατρο Χυτήριο καταδικάστηκαν από όλο το δημοκρατικό κόσμο της χώρας. Δεν μπορούν να επιδοκιμάζονται από την εκκλησία. Δεν μπορεί η εκκλησία να συμπορεύεται με ακραίες νεοναζιστικού χαρακτήρα κινήσεις που βάλουν κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πάντως ότι κύκλοι του Μητροπολίτη Πειραιώς υποστήριζαν πως ήταν «τυχαία» η εμφάνιση Χρυσαυγιτών βουλευτών στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας όταν κατέθετε την μήνυση του…

portnet

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης