Με την μέθοδο του «μουσαμά» πραγματοποίησε τουλάχιστον 16 διαρρήξεις σε περίπτερα του Πειραιά ένας 50χρονος Αλγερινός σεσημασμένος κακοποιός, που μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθη από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Πειραιά με την συνδρομή και ανδρών της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πειραιά.

Όπως διαπιστώθηκε από την Αστυνομία ο 50χρονος μαζί με άγνωστο συνεργό του είχαν διαρρήξει από τις αρχές του 2013 τουλάχιστον δεκαεπτά 16 περίπτερα, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου Πειραιά, στην περιοχή της Καλλίπολης, της Καστέλλας, της Ακτής Μιαούλη, της Ακτής Ποσειδώνος, της Νίκαιας, της οδού Σαχτούρη κ.λπ. Η συνολική αξία των προϊόντων που είχε αφαιρέσει μαζί με τα χρηματικά ποσά ανέρχεται στα 80.000 ευρώ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε φορά χρησιμοποιούσαν την ίδια μέθοδο: Επέλεγε τα περίπτερα-στόχους και πήγαινε εκεί, συνήθως βραδινές ώρες, όταν ήταν κλειστά και η κίνηση στον δρόμο ήταν μειωμένη. Τότε «περιτύλιγε» το περίπτερο με μουσαμά ώστε να φαίνεται ότι γίνονται εργασίες ή κάποιο διαφημιστικό πανί και ανενόχλητος το άνοιγε κόβοντας με  κόφτη τα λουκέτα και τις κλειδαριές. 

Ακολούθως, σε ελάχιστο χρόνο, φόρτωνε τα κλοπιμαία του σε όχημα Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά στον ιδιοκτήτη του περιπτέρου που ορισμένες φορές, ξεπερνούσε και τις 5.000 ευρώ!

Μετά από επιχείρηση των αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης 28/5 σε κατάστημα ενοικιάσεως αυτοκινήτων όπου είχε μεταβεί για να παραδώσει αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει στις 15/5 και χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά των κλοπιμαίων. Κατά τον έλεγχο ο 50χρονος επέδειξε ψευδή στοιχεία ταυτότητας καθώς χρησιμοποιούσε δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας Ιταλικών Αρχών, καθώς και άδεια ικανότητας οδηγού επίσης Ιταλικών Αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατοχή του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που είχε ενοικιάσει ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ένα μαχαίρι, ένα ζευγάρι γάντια και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Σε βάρος του συλληφθέντα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα, εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και χρήση πλαστών εγγράφων κατά συρροή με συνολική ποινή φυλάκισης 57 μηνών. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. 

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Η Κοινωνική»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης