Στο ανακαινισμένο νεοκλασικό της Κανθάρου υποδέχτηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Πειραιά αντιπροσωπεία Κινέζων δημοσιογράφων. Ο κύριος Βασίλης Μιχαλολιάκος ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους Κινέζους συνομιλητές του, ανοίγοντας μάλιστα και δίαυλο επικοινωνίας του Πειραιά με τη Κίνα.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος ανέφερε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Αγαπητοί φίλοι,

Με πολύ μεγάλη χαρά, σας καλωσορίζω στην πόλη του Πειραιά. Και χαίρομαι ειλικρινά, γιατί έχω τη χαρά να υποδέχομαι εκπροσώπους ενός λαού που έχει μεγάλη ιστορία και μεγάλο Πολιτισμό.

Έναν λαό που μας συνδέουν πολλά και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχουμε έρθει πιο κοντά καθώς ο Πειραιάς, έχει γίνει πόλη πρότυπο για την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας και Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε ότι η πατρίδα μου, η Ελλάδα περνά ίσως τη δυσκολότερη περίοδο από το 1974 και μετά. Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από οικονομικά μέτρα σκληρά και δύσκολα.

Αλλά εδώ στην Ελλάδα έχουμε μια παροιμία που λέει: Ο φίλος στα δύσκολα φαίνεται. Και πιστεύω ότι ο Κινεζικός λαός, είναι ένας φίλος που πραγματικά στα δύσκολα είναι δίπλα μας και θέλω να σας ευχαριστήσω γι΄αυτό και αυτές τις ευχαριστίες μου θέλω να τις μεταφέρετε μέσα από τα Μέσα Ενημέρωσης που εργάζεστε.

Πιστεύουμε στην ειλικρινή φιλία σας, αλλά και στο σεβασμό που αντιμετωπίζετε την ελληνική Ιστορία και τον Πολιτισμό μας.

Το διαπιστώσαμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώσατε με τόση επιτυχία, αλλά μην ξεχνώντας την κοιτίδα τους, την Ελλάδα.»

 Και συνέχισε λέγοντας:

«Πιστεύουμε ότι μπορούν οι δυο λαοί μας να έρθουν πιο κοντά.Να αναπτύξουν σχέσεις τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε πολιτιστικό και τουριστικό.

Όπως έλεγε ένας σοφός Κινέζος: Ένας καλός δρομέας δεν αφήνει ίχνη, ένας καλός λόγος δεν έχει ψεγάδια, ένας καλός λογιστής δεν κάνει πράξεις, μια καλή πόρτα δεν χρειάζεται σύρτες, ένα καλό δέσιμο δεν χρειάζεται κόμπους. Ο Σοφός πρόθυμος βοηθά τους ανθρώπους, όλους τους ανθρώπους.

 

Με αυτές τις σκέψεις, σας καλωσορίζω στην πόλη του Πειραιά.

Σας βλέπω σας πρεσβευτές της Κίνας στην Ελλάδα, γιατί οι άνθρωποι που ενημερώνουν τους λαούς με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας, μπορούν να βοηθήσουν και να πετύχουν πολλά.

Ελλάδα και Κίνα υπερδυνάμεις Πολιτισμού, μπορούν να καταφέρουν πολλά και να βάλουν τις βάσεις για έναν καλύτερο και πιο ειρηνικό κόσμο.

Είμαι πολύ χαρούμενος που σε μικρό χρονικό διάστημα από τώρα,  ο Σύλλογος της Πολύμορφης Έκφρασης Πολιτισμού και Παράδοσης «Λίνα-Λαβούτα Μαντά», θα επισκεφθεί τη χώρα σας για να χορέψει, σηκώνοντας έτσι, τη σημαία της συμφιλίωσης και της ειρήνης».

Στο τέλος της συνάντησης, μέλη του Συλλόγου της Πολύμορφης Έκφρασης Πολιτισμού και Παράδοσης «Λίνα-Λαβούτα Μαντά», χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ενώ ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος και οι Κινέζοι δημοσιογράφοι αντάλλαξαν συμβολικά δώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης