Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του κ. Γεώργιο Μπενέτο, συμμετείχε στις 27 & 28/6 στη δημόσια συζήτηση και ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «Πράσινη Στροφή της Ναυτιλίας, των Λιμανιών, της Ακτοπλοΐας και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας. Ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών» που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος και η Ομάδα Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στόχος ήταν η συμβολή στη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού πλάνου ανασυγκρότησης και πράσινης αναζωογόνησης των σχετικών κλάδων, αξιοποιώντας την πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία και καλές πρακτικές που ακολουθούνται σε άλλες χώρες. Έγιναν συναντήσεις και συζήτηση με εκπροσώπους σχετικών διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ελλήνων Ευρωβουλευτών, ευρωπαϊκών ναυπηγείων, λιμανιών, ερευνητικών κέντρων καθώς και περιβαλλοντικών δικτύων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαπιστώθηκε ότι:

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν δυνατότητες και προοπτικές, αλλά τα επιμέρους προβλήματα που αφορούν την Ελλάδα δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς όπως για παράδειγμα τα προβλήματα σύνδεσης των νησιών, τα προβλήματα της ακτοπλοΐας, των ναυπηγείων και της ναυπηγοεπισκευής. Απαιτείται μια άμεση συνεργασία όλων των φορέων, κυρίως των Ευρωβουλευτών και της Ελληνικής Κυβέρνησης, ώστε να ενταχθούν και αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα θέματα που αφορούν τα νησιά, τα λιμάνια και την ναυπηγική μας βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων και καινοτόμων σχεδίων για κατασκευή πλωτών υπεράκτιων κατασκευών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών ανοικτής θάλασσας κ.λπ.

Αναμένονται οι πολιτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας, που τόσοι «ευαγγελίζονται», αλλά δεν υλοποιούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης