«Αξεπέραστα σε ηλιθιότητα είναι τα στερεότυπα που συνδεόυν τους Ελληνες μόνο με τη ρετσίνα και τις ελιές, ενώ τους Γερμανούς με τη σκληρή εργασία», δε δίστασε να ομολογήσει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του στην Zeit.

 Σε σχετική μάλιστα ερώτηση του δημοσιογράφου παραδέχθηκε ότι ο τρόπος που η Γερμανία διεξήγαγε το διάλογο για την κρίση, συνέβαλε στα πυρά που δέχεται η Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το εάν αποτελεί λόγο ανησυχίας η αυξανόμενη οργή για την “γερμανική λιτότητα” σε Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, ο κ.Βεστερβέλε σημειώνει:

«Αυτή την περίοδο γυρνάω σε όλη την Ευρώπη για να απαντήσω … Εστιάζουμε στην δημοσιονομική πειθαρχία επειδή δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μία κρίση χρέους ανεχόμενος το χρέος. Παράλληλα στηρίζουμε την ανάπτυξη με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Πιστεύει ακόμη κανείς ότι μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη μέσω παραγωγής επιπλέον χρέους;», αναρωτιέται.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο επεσήμανε εκ νέου ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα για το πακέτο βοήθειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης