Διαβεβαιώσεις ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έδωσε χθες στους εργαζομένους στην εταιρεία ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

Ο υπουργός που συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία εργαζομένων στα ναυπηγεία, δεσμεύτηκε επίσης ότι θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές και νέα συνάντηση, παρουσία και του ειδικού συντονιστή της κυβέρνησης, Νίκου Αναστασόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιχειρησιακό σχέδιο

Επίσης ο κ. υπουργός ανέφερε στους εργαζομένους ότι έχει εκπονηθεί ήδη επιχειρησιακό σχέδιο για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Ωστόσο, το σύνολο των μετοχών του ΟΛΠ που ανήκουν στο Δημόσιο (74%) στον οποίο ανήκει η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Εφόσον το ΤΑΙΠΕΔ, στο πρώτο σενάριο, αποφασίσει την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών σε ιδιώτη, ο νέος μεγαλομέτοχος θα είναι αυτός που θα λάβει τις αποφάσεις. Το δεύτερο σενάριο προβλέπει την παραχώρηση της δραστηριότητας με διεθνή διαγωνισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα, στο πρότυπο της σύμβασης παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων από τον ΟΛΠ στην Cosco.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο Κ. Μουσουρούλης δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματά τους με επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να υπάρξει σχέδιο για τη δημιουργία ενός ενιαίου ναυπηγοεπισκευαστικού φορέα, να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους, βιβλιάρια ασθενείας και πάγωμα των στεγαστικών δανείων.

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι χαιρετίζει την απόφαση του ΟΛΠ Α.Ε., για τη διάθεση από 07 Σεπτεμβρίου 2012 έως 31 Μαρτίου 2013, μέχρι 46 θέσεις παραβολής και πρυμνοδέτησης, επί των οποίων θα μπορούν να γίνονται εργασίες συντήρησης και επισκευής.

Ωστόσο, οι ναυπηγοεπισκευαστές σημειώνουν ότι στις εργασίες αυτές δεν θα συμπεριλαμβάνονται εργασίες βαφής και εργασίες με χρήση φλόγας. «Θα πρέπει να επισημανθεί όμως ότι κατά την ετήσια επιθεώρηση του κάθε πλοίου προκύπτουν διάφορες μικροεργασίες στα εσωτερικά του πλοίου σε διάφορους χώρους που χρήζουν εργασιών με χρήση φλόγας».

Naftemporiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης