Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις σημερινές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, με αφορμή την τρίτη επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση που απομάκρυνε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία, όπως ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας.

Ένα από τα τέσσερα θύματα συμμετείχε στις διαδηλώσεις στο Κάιρο, όπου η αστυνομία έκανε χρήση αληθινών πυρών και δακρυγόνων για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηγεσία της χώρας και οπαδοί του Μοχάμεντ Μόρσι είχαν απευθύνει έκκληση για διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην πρωτεύουσα, το Κάιρο, αστυνομικοί και στρατιώτες είχαν αποκλείσει τις κεντρικές πλατείες, ανάμεσά τους και την Ταχρίρ, επίκεντρο της εξέγερσης που άρχισε στις 25 Ιανουαρίου του 2011. Ύστερα από 18 ημέρες βίαιων διαδηλώσεων που στοίχισαν τη ζωή σε 850 ανθρώπους, στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 δόθηκε τέλος στα 30 χρόνια της απόλυτης εξουσίας του Μουμπάρακ.

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε καλέσει τους Αιγύπτιους να βγουν σήμερα μαζικά στους δρόμους για να υποστηρίξουν την Κυβέρνηση και είχε προειδοποιήσει ότι οι δυνάμεις της τάξης θα απαντήσουν «με αποφασιστικότητα σε οποιαδήποτε απόπειρα των Αδελφών Μουσουλμάνων να σαμποτάρουν τις εκδηλώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά τους, οι ισλαμιστές οπαδοί του Μόρσι είχαν απευθύνει έκκληση για διαδηλώσεις επί 18 ημέρες, όσο διήρκεσε και η εξέγερση του 2011.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης