Μια από τις μεγαλύτερες ανακλήσεις στην ιστορία της ανακοίνωσε η ιαπωνική φίρμα, λόγω προβλημάτων που εντοπίστηκαν στους αερόσακους τύπου κουρτίνας και στο ρεζερβουάρ καυσίμων. 

Η ανάκληση αφορά 3,4 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως, παραγωγής από 2006 έως 2015. Σύμφωνα με την Toyota, το πρόβλημα με τους αερόσακους δεν συνδέεται με το σκάνδαλο Takata. Λόγω αστοχίας υλικού στις συγκολλήσεις των θαλάμων, υπάρχει κίνδυνος να ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα! Επηρεάζονται 1,43 εκατομμύρια οχήματα τύπου Prius, Corolla και Lexus CT200h, κατασκευής από 2008 έως 2012. Από αυτά, μόλις τα 141.000 έχουν πωληθεί στην Ευρώπη, με τα περισσότερα να βρίσκονται σε Ιαπωνία και ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη περίπτωση επηρεάζονται 2,87 εκατομμύρια αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί από τον Απρίλιο του 2006 έως τον Αύγουστο του 2015. Σε αυτά, υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν ρωγμές και ραγίσματα στο ρεζερβουάρ του καυσίμου υπό συγκεκριμένες συνθήκες, προκαλώντας διαρροή. Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα μοντέλα, παρά μόνο ότι στην Ευρώπη βρίσκονται 713.000 μονάδες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης