Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες, Δρ Άντονι Φάουτσι, του οποίου η υποστήριξη των κατευθυντήριων γραμμών για την καταπολέμηση του Covid-19 έρχεται σε σύγκρουση με την υποβάθμιση της πανδημίας από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τρίτη ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί η πρόσφατη εμφάνιση λοιμώξεων στον Λευκό Οίκο.

Αρκετοί στενοί βοηθοί του Τραμπ και των ανώτερων Ρεπουμπλικανών πολιτικών έχουν διαγνωστεί με τον κορωνοϊό από τότε που ο πρόεδρος των ΗΠΑ  ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αυτός και η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ είχαν προσβληθεί από τον ιό. «Ρίξτε μια ματιά σε αυτό που συνέβη αυτή την εβδομάδα στον Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Φάουτσι σε συνέντευξή του στην Πολιτική Ένωση του Αμερικανικού Πανεπιστημίου, όταν ρωτήθηκε ποια συμβουλή είχε για το πώς οι άνθρωποι μπορούσαν να συζητήσουν προληπτικές ενέργειες με συγγενείς που πίστευαν ότι η πανδημία ήταν φάρσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή είναι μια πραγματικότητα. Και κάθε μέρα που περνάει περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζονται που έχουν μολυνθεί. Δεν είναι φάρσα. Είναι μια ατυχής κατάσταση όταν βλέπετε κάτι τέτοιο, γιατί αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί », δήλωσε ο Φάουτσι, ο οποίος υπήρξε εδώ και καιρό υποστηρικτής της χρήσης μάσκας προσώπου για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19.

Πηγή: Reuters

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης