H Tepco -διαχειρίστρια εταιρεία της πυρηνικής μονάδας της Φουκουσίμα- ανακοίνωσε πως η ποσότητα ραδιενέργειας που διαρρέει από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες έχει υποδιπλασιαστεί σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο αντιπρόεδρος της Τokyo Electric Power Ζένγκο Αϊζάουα δήλωσε σε Ιάπωνες δημοσιογράφους πως «οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν πως η ραδιενέργεια από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια μπεκερέλ ανά ώρα, ένα προς οκτώ εκατομμύρια της ποσότητας που εκλυόταν κατά την περίοδο μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ποσότητα αυτή μεταφράζεται σε 0,2 μιλισιβέρτ ετησίως τη στιγμή που το επίπεδο ασφαλείας που έχει καθορίσει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας είναι 1 μιλισιβέρτ.

Δεδομένης της προόδου που έχει σημειωθεί στην ψύξη των αντιδραστήρων, η Tepco προτίθεται να επιταχύνει την υλοποίηση του σχεδίου «ψυχρής διακοπής» της λειτουργίας των αντιδραστήρων μέχρι το τέλος του έτους και όχι τον Ιανουάριο του 2012 όπως είχε προγραμματιστεί.

«Ψυχρή διακοπή», τεχνικά σημαίνει την ψύξη των αντιδραστήρων με κρύο νερό κάτω σε επίπεδα κάτω των 100 βαθμών Κελσίου, ώστε να εμποδιστεί μια νέα υπερθέρμανση του καυσίμου.Η εξέλιξη αυτή αποτελεί γεγονός από το Σεπτέμβριο, ωστόσο η Tepco επέδειξε σύνεση και δεν προέβη άμεσα σε ανακοινώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:econews
Eπιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης