Αρκεί να παρακολουθήσεις ένα κρίσιμο ποδοσφαιρικό παιγνίδι από την τηλεόραση (δηλαδή να βλέπεις και να ακούς), προκειμένου να αντιληφθείς ποιοι ευθύνονται για τις αθλιότητες που βιώνει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της λεγόμενης «Σούπερ Λιγκ». Ας πάρουμε το ντέρμπι Καβάλας – Ολυμπιακού, που είναι ακόμη νωπό στην ενημέρωσή μας. Αρκετή ώρα πριν από την έναρξη, πληροφορηθήκαμε ότι εκατοντάδες οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, μη έχοντας εισιτήριο, θεώρησαν σκόπιμο να δημιουργήσουν επεισόδια. Στην ουσία, οι μάγκες ήθελαν να επιβάλουν την παρουσία τους και να φοβίσουν τους ντόπιους υποστηρικτές. Και ότι ο Ψωμιάδης δεν πιάνει «χαρτοσιά» με αντίπαλο τον Κόκκαλη.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο αγώνας στα Γιάννενα μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Άρη (Θεού του πολέμου, μην το ξεχνάμε…) διακόπηκε, καθώς οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας εικόνες αρένας! Ο φοβισμένος διαιτητής δεν μπορούσε να εξηγήσει όσα προέκυψαν, αφού αυτή η αθλιότητα στερούνταν λογικής, μια και ο Αρης προηγείτο στο σκορ και ήταν καλύτερος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχαμε λοιπόν ένταση και κανονικό «ντου» νταήδων σε δύο γήπεδα, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς και αίμα. Αυτά προέκυψαν σε άλλο σημείο της επικράτειας -στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας- νωρίς το απόγευμα, όταν δύο παλικαράδες 51 και 56 ετών (οι οποίοι ευτυχώς συνελήφθησαν) μπήκαν στο τερέν, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον διαιτητή. Μη νομίσετε πως επρόκειτο για τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Επρόκειτο για αγώνα ΠΑΙΔΙΚΟΥ πρωταθλήματος Ημαθίας!

Είναι εντελώς βέβαιο, πως ο κανονισμός θα τηρηθεί και οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν για όσα έγιναν πάλι στα γήπεδα. Η πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας Αρχής, το έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή (και αμαρτία δεν έχει!) ότι θα είναι…αμείλικτη. Τι προβλέπεται; Πρόστιμο από 3 έως 20 χιλιάδες ευρώ!!! Δηλαδή, όσο κοστίζει σισίτιο «ξηράς τροφής» προς τους φανατικούς και οργανωμένους, που είναι απαραίτητοι στον πρόεδρο της μεγάλης ΠΑΕ, ώστε ν’ αποτελούν τον «12ο παίκτη…

Δυστυχώς, πρόστιμα δεν προβλέπονται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

@ Από την ΕΣΗΕΑ, σε βάρος όσων μελών της κουρελιάζουν τον κανόνα της αντικειμενικότητας, είτε γράφοντας σε αθλητικά (κυρίως) έντυπα είτε σχολιάζοντας τα ματς από την τηλεόραση.

@ Από την πολύπαθη (και «αμαρτωλή») κρατική τηλεόραση, όταν οι σχολιαστές των αθλητικών της μεταδόσεων αγωνιούν για το αν θα καταφέρει να νικήσει ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, ή οργανώνουν «μνημόσυνα» για να αποδείξουν το γιατί έχασαν.

Αλησμόνητο είναι το περιστατικό με το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ, για την ακρίβεια την αθλιότητα σε βάρος της ΑΕΚ, που οδήγησε 9.000 οπαδούς της σε συλλογή υπογραφών και αποστολή στους αρμοδιότερους για τις δημοκρατικές διαδικασίες του πρωταθλήματος.

Αλησμόνητο, επίσης, το ό,τι συνέβη στην «Αθλητική Κυριακή» σε βάρος των (πελατών της) φίλων του Πανιωνίου, με τις περίεργες οπτικές γωνίες της κάμερας στο πεντακάθαρο οφσάϊντ του Σισέ!

Δυστυχώς, η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Σοφοκλή Πιλάβιου προσπαθεί να… ισορροπήσει και μέχρι τώρα τα πηγαίνει πολύ καλά. Οι άθλιοι διαιτητές (για να μην τους χαρακτηρίσω ύποπτους), μένουν ουσιαστικά στο απυρόβλητο με την λογική του «νέοι είναι, συγχωρούνται κάποια λάθη» -για την ακρίβεια δεν ορίζονται για δυο – τρεις εβδομάδες, μετά η φάμπρικα ξαναβρίσκει την ρότα της.

Όλα αυτά δημιουργούν τη βία και φέρνουν επεισόδια στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Τα όσα κατά καιρούς έχουν αποφασιστεί και προαναγγελθεί (κάμερες στις εισόδους, συλλήψεις και αυστηρές τιμωρίες, σκληρές δικαστικές αποφάσεις κ.λπ.), φαίνεται πως ακόμη μία φορά θα μείνουν ως καλές προθέσεις στα καλάθια των αχρήστων κάθε αρμόδιου φορέα. Κρίμα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης