Ο Όμιλος Hyundai παρουσίασε τις πιο νέες τεχνολογίες πληροφοριών στη πρώτη του εμφάνιση στη Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας (CES) στο Las Vegas. Τα κυριότερα εκθέματα περιλάμβαναν:

Το Ez-Traffic, ένα εξελιγμένο σύστημα που, χρησιμοποιώντας ένα ραντάρ, «κοιτάει μπροστά» και βοηθά στην διατήρηση απόστασης ασφαλείας μεταξύ του αυτοκινήτου σας και του αυτοκινήτου που προπορεύεται και προκαθορίζει αυτόματα την απόσταση ασφαλείας. Αν χρειαστεί, φρενάρει το αυτοκίνητο ακόμα και σε επίπεδο πλήρους στάσης πριν ξαναδώσει επιτάχυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Ψηφιακή Φορητή Τηλεόραση, το παγκόσμια πρώτο σύστημα τηλεόρασης ικανό να λαμβάνει video και audio υψηλής απόδοσης σε οποιαδήποτε ταχύτητα. Η ψηφιακή τεχνολογία αναμετάδοσης ATSC-M/H λειτουργεί μέσω γήινης βάσης στα 19.4 Mbps και μπορεί να συντονίσει ελεύθερη λήψη ή συνδρομητικά προγράμματα, ανάλογα με το μοντέλο του αναμεταδότη.

Το Δίκτυο αυτοκινήτου-σπιτιού που χρησιμοποιεί δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (GSM ή CDMA) και ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi ή WiMax) για την σύνδεση αυτοκινήτου – σπιτιού. Έτσι δίνει την δυνατότητα ελέγχου οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, ρύθμισης θέρμανσης και κλιματισμού, άνοιγμα και κλείσιμο κουρτινών κλπ. Σε περίπτωση εισβολής στο σπίτι, ο ήχος του συναγερμού και οι λήψεις της κάμερας παρακολούθησης μπορούν να σταλούν απευθείας στον οδηγό. Μπορεί ακόμα να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα του αυτοκινήτου από το σπίτι, να ρυθμίσει την θερμοκρασία στο αυτοκίνητο και να μεταφέρει μουσική και video μεταξύ των συστημάτων ψυχαγωγίας αυτοκινήτου και σπιτιού.

Το CUbiS (Car Ubiquitous System), το οποίο μέσω Bluetooth δίνει νέα πνοή σε μια μεγάλη ποικιλία νέων υπηρεσιών πληροφοριών για το αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, στο εμπορικό κέντρο Access Point, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μπορούν να ενημερώσουν απευθείας τους οδηγούς για εκπτώσεις και προωθητικές ενέργειες ή να κατευθύνουν τον οδηγό στην πλησιέστερη θέση parking. Στο βενζινάδικο ή στο συνεργείο του Access Point, το σύστημα μπορεί να κάνει διαγνωστικούς ελέγχους στο αυτοκίνητο, να ενημερώσει για το πότε χρειάζεται επόμενο service, να αναλύσει το ιστορικό του αυτοκινήτου και να δώσει χρήσιμες πληροφορίες για οδήγηση με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου βάσει του οδηγικού ιστορικού. Στα διόδια, οι οδηγοί μπορούν να πληροφορούνται για την κίνηση στους δρόμους. Στο πιο απλό κινητό τηλέφωνο με τεχνολογία CUbiS, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει το αυτοκίνητο του από απόσταση (κλείδωμα/ξεκλείδωμα θυρών, εκκίνηση της μηχανής, ρύθμιση θερμοκρασίας, έναρξη/διακοπή λειτουργίας φωτιστικών σωμάτων).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, σε μια προσπάθεια ενδυνάμωσης των ικανοτήτων σε θέματα τεχνολογίας πληροφορικής, η Hyundai συνεργάστηκε με την αδελφή – εταιρία Kia Motors Corporation και την Microsoft Corporation δημιουργώντας τον Νοέμβριο του 2008 το «Αυτοκινητικό Κέντρο Πρωτοποριακής Τεχνολογίας Πληροφορικής» (ΑIIC) που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέας γενιάς συστημάτων τεχνολογίας. Το κέντρο θα αποτελεί «φυτώριο» νέων τεχνολογιών, υποστηρίζοντας δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για νέα επιτεύγματα στην Κορέα. Οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται προγραμματίζονται για σταδιακή εφαρμογή σε μοντέλα των δύο εταιριών από το δεύτερο εξάμηνο του 2010. Το ΑIIC θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη τεχνολογιών όπως τηλεπικοινωνία, τηλεματική, συστήματα πλοήγησης και Location Based Service (LBS) και τέλος θα αναπτύξει το Human Machine Interface (HMI).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης