Στα χέρια της Manhart κατέληξε το νέο Range Rover Sport P530 το οποίο ο βελτιωτικός οίκος το «βάφτησε» SV 650. Το αποτέλεσμα είναι ένα SUV το οποίο αποδίδει 644 ίππους και 900 Nm ροπής.

Το Range Rover Sport P530 είναι εξοπλισμένο με έναν V8 4,4 λίτρων που προέρχεται από τη BMW. Η Manhart τοποθέτησε το MHtronik powerbox ένα κιτ αναβάθμισης, όπως και εξάτμιση με τηλεχειριζόμενες βαλβίδες. Δεν έχουν αναφερθεί οι επιδόσεις επιτάχυνσης, αλλά το εργοστασιακό κινητήριο σύνολο μπορεί να φτάσει το συγκεκριμένο SUV στα 100 μίλια την ώρα σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα όταν χρησιμοποιεί το σύστημα Dynamic Launch.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Manhart μείωσε επίσης το ύψος του Range Rover Sport κατά 30 χιλιοστά, ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε ένα νέο σετ τροχών διαμέτρου 24 ιντσών. Εξωτερικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή παρά μόνο ένας νέος χρωματισμός με χρυσές πινελιές. Χάρη στο διακοσμητικό σετ MANHART, πολλά γράμματα σε χρυσό χρώμα και διακοσμητικές λωρίδες εκτείνονται πάνω από το μαύρο χρώμα του.

Η τελευταία γενιά Range Rover Sport έκανε το ντεμπούτο της για το μοντέλο του 2023 και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MLA-Flex της Land Rover. Εκτός από τον twin-turbo 4,4 λίτρων V8, υπάρχουν επίσης δύο εκδόσεις υβριδικών κινητήρων 3,0 λίτρων straight-six που αποδίδουν 355 ίππους για το P360 SE ή 395 ίππους για το P400 SE Dynamic. Το P440e διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο 3,0 λίτρων, με υβριδική υποβοήθηση, που αποδίδει 434 ίππους και εκτιμώμενη αυτονομία 80 χιλιομέτρων μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης