Με σημαντική άνοδο έκλεισε ο Απρίλιος στις ταξινομήσεις καινούργιων Ι.Χ. Όλα δείχνουν ότι το 2024 οι ταξινομήσεις των νέων αυτοκινήτων θα κινηθούν σε μεγαλύτερα επίπεδα από τις προβλέψεις που έκαναν αρκετοί από τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μήνας Απρίλιος ήταν ένας ακόμη πολύ καλός μήνας για τους Έλληνες Εισαγωγείς Καινούργιων Αυτοκινήτων. Οι ταξινομήσεις έφθασαν τις 13.448 έναντι τις 10.239 που είχε ο αντίστοιχος περυσινός μήνας. Υπήρξε δηλαδή αύξηση 31.3%.

Τρεις μάρκες ξεχώρισαν ιδιαίτερα. Η Toyota που σημείωσε 2.539 ταξινομήσεις, η Peugeot που σημείωσε 1.255 και η Suzuki που έφθασε τις 1087 ταξινομήσεις.

Από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο η αύξηση στις ταξινομήσεις έφθασε το 13.9%. Ταξινομήθηκαν 50.116 Ι.Χ ένταντι 44.011 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Hyundai Ελλάς, μέλος του Ομίλου Autohellas, στήριξε τη διοργάνωση του ThinkBiz Academy 2024 αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων και τη σωστή χρήση των καινοτόμων συστημάτων ασφαλείας και συνδεσιμότητας των οχημάτων

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων έγινε το διήμερο πολυσυνέδριο επιχειρηματικότητας. Ήταν η 8η συνεχόμενη χρονιά όπου νέοι και νέες συμμετείχαν στην πιο «fun» εκδήλωση προσφέροντας  μια ξεχωριστή εμπειρία ξετυλίγοντας το κουβάρι του αγνώστου με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Έγιναν δύο παράλληλα stages με περισσότερους από 30 ομιλητές και trainers. Πραγματοποιήθηκαν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Career Agora, μοναδικά workshops και πολλές εξωτερικές δραστηριότητες.

Η Hyundai Ελλάς, μέλος του Ομίλου Autohellas (Major Sponsor του ThinkBiz Academy 2024),  στήριξε τη διοργάνωση του ThinkBiz Academy 2024 και με τη συνδρομή του κ. Κώστα Στεφανή (Δημοσιογράφος – Μέλος του Hyundai Hellas Rally Team 2022) ανέδειξαν την αναγκαιότητα της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων και της σωστής χρήσης των καινοτόμων συστημάτων ασφαλείας και συνδεσιμότητας των οχημάτων.

Τώρα ποιος εντυπωσίασε περισσότερο στο Φεστιβάλ των Καννών; Η Βρετανίδα supermodel, Naomi Campbell ή η BMW XM Mystique Allure που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της. Αν το δούμε από τεχνικής πλευράς η BMW XM Mystique Allure είναι μια μοναδική δημιουργία που βασίζεται στο πρώτο σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH με σύστημα κίνησης M HYBRID.

Αν το δούμε από καλλιτεχνικής πλευράς- μιας και όλα έγιναν στις Κάννες- τότε η απάντηση είναι μία.

Αν κάνουμε συνδυασμό τότε μπορούμε να πούμε ότι η προοδευτική πολυτέλεια με την εντυπωσιακή εμφάνιση αντλεί έμπνευση από τη Βρετανίδα supermodel, Naomi Campbell. Ας μην ξεχνάμε ότι σχεδιάστηκε με αποκλειστικά υλικά από τον κόσμο της υψηλής ραπτικής διαθέτοντας ένα μοναδικό soundtrack που επινοήθηκε σε συνεργασία με τον συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής, Hans Zimmer. Σχετικό θέμα: https://www.zougla.gr/automoto/automoto-news/mia-bmw-ftiagmeni-gia-na-tin-pareis-agkalia-dia-cheiros-naomi-campbell/

Στο Διεθνές  Meeting άλματος εις μήκος Tsatoumas Street Long Jump που διοργανώνεται αύριο, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, χορηγός είναι η Volvo Saracakis. Για το λόγο αυτό θα έχουν διαθέσιμο για test drive το ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτρικό EX30, το μικρότερο SUV της Volvo από τις 24-26 Μαΐου. Θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας το διάστημα 20-21/5.

Δεν μπορούμε να γκρινιάζουμε συνέχεια για τους δρόμους. Τόσο το εθνικό δίκτυο όσο και σε ένα μεγάλο ποσοστό στο επαρχιακό δίκτυο οι δρόμοι μας είναι καλοί. Ωστόσο οι αριθμοί από τα τροχαία δυστυχήματα μας παγώνουν. Το ξέρετε ότι τα τροχαία συμβάντα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τα παιδιά και τους νέους από 5 έως 29 ετών, 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-14 ετών & 3η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 30-44, ενώ αυξητική τάση παρουσιάζουν οι μόνιμες αναπηρίες λόγω τραυματισμών. Ο βασικότερος ωστόσο παράγοντας για τα μεγάλα ποσοστά νεανικής θνησιμότητας από τραυματισμούς σε τροχαία δυστυχήματα είναι η ελλιπής ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και η μη τήρηση των σχετικών νόμων. Σοβαρή η επισήμανση που έκανε το  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

Οργανωτικές αλλαγές για το BMW Group Hellas.

Από την 1η Ιουλίου 2024, η Δήμητρα Μπίκου  θα αναλάβει τη θέση της Marketing Manager της BMW. Η κυρία Μπίκου εντάχθηκε στο δυναμικό του BMW Group Hellas το 2007 και η πορεία της σημαδεύτηκε από διάφορους κομβικούς ρόλους στους τομείς των Πωλήσεων και του Marketing. Υπό την ηγεσία της, η μάρκα MINI στην Ελλάδα γνώρισε τρία συνεχόμενα έτη ρεκόρ πωλήσεων και πέτυχε το υψηλότερο μερίδιο στην premium κατηγορία παγκοσμίως.

Ο Αντώνης Αδάναλης, θα διαδεχθεί τη Δήμητρα Μπίκου ως Επικεφαλής της Μάρκας MINI για την Ελληνική αγορά, από την 1η Ιουλίου 2024. Ο κύριος Αδάναλης εντάχθηκε στο δυναμικό του BMW Group Hellas το 2007 και έκτοτε υπηρέτησε σε σημαντικές θέσεις πωλήσεων. Το 2014, ανέλαβε τη θέση του BMW i Manager στην οποία διέγραψε μία επιτυχημένη πορεία, οργανώνοντας και θέτοντας τις βάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη του τμήματος Electro-Mobility του BMW Group στην Ελλάδα. Ta τελευταία 8 χρόνια, ο κύριος Αδάναλης και η ομάδα Sales Operations συνέβαλαν ουσιαστικά στην εμπορική επιτυχία και τους υψηλούς όγκους πωλήσεων της μάρκας BMW στην Ελληνική αγορά.

Μήπως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κάνει μια βόλτα από τα υπουργεία του. Αιφνιδιαστικά… Χωρίς να το πει ούτε στον προϊστάμενο αστυνομικό που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του. Κάτι θα δει, κάτι θα διορθώσει δεν μπορεί.

Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για τις εφορίες. Οι υπάλληλοι γκρινιάζουν είναι λίγοι και δεν προλαβαίνουν. Οι καρεκλοκένταυροι που εποπτεύουν τι εφορίες ισχυρίζονται άλλα. Ωστόσο οι υποθέσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα παραμένουν σε εκκρεμότητα και οι πολίτες πληρώνουν τόκους, φόρους και πρόστιμα λόγω…καθυστέρησης των υποθέσεων τους.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης