Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Enea Bastianini είχε δείξει όλο το αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα COTA του Austin ότι είχε πολύ Πρώτος στη βαθμολογία είναι πλέον ο Bastianini με 61 βαθμούς.ανταγωνιστικό ρυθμό. Ο τρόπος όμως που οδήγησε στον αγώνα και έφτασε τελικά στην νίκη ήταν κάτι το ανεπανάληπτο καθώς ο Ιταλός δεν άφησε σε κανέναν περιθώριο να τον αμφισβητήσει. Ο αναβάτης της Gresini Ducati έκανε υπομονή στη μάχη με τους υπόλοιπους αναβάτες της Ducati και αποφάσισε να εξαπολύσει την επίθεσή του πέντε γύρους πριν το τέλος. Πέρασε τελικά στην κορυφή και δεν είχε πρόβλημα να φτάσει στη δεύτερη φετινή του νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο εξαιρετικός Alex Rins με την εργοστασιακή Suzuki. Ο Ισπανός τα έβαλε με τις πανίσχυρες Ducati έχοντας ως όπλο τα δυνατά του φρένα και ανταμείφθηκε με μια δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Jack Miller ο οποίος οδήγησε τον αγώνα για αρκετούς γύρους πριν τελικά υποχωρήσει στην 3η θέση. Καλή ήταν η μέρα και για τον Joan Mir καθώς έφερε την Suzuki του στην 4η θέση, ενώ ο Pecco Bagnaia έμεινε τελικά στην 5η θέση με την εργοστασιακή Ducati.

 

 

Από τελευταίος, έκτος ο Marquez

Απίθανο αγώνα έκανε ο Marc Marquez με την Repsol Honda. Ο Ισπανός, έκανε την χειρότερη δυνατή εκκίνησηΑυτό ήταν το 500ό βάθρο της Suzuki στην ιστορία της στα Grand Prix. μένοντας στην πρώτη στροφή τελευταίος. Ο ρυθμός του όμως ήταν τόσο δυνατός που κατάφερε τελικά να αναρριχηθεί μέχρι την 6η θέση σε έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του. Πίσω από τον Marquez τερμάτισε ο Fabio Quartararo με την Yamaha, ενώ οι αναβάτες της Pramac Ducati ακολούθησαν στην 8η και 9η θέση με τον Martin μπροστά από τον Zarco. Τη δεκάδα έκλεισε ο Maverick Vinales με την εργοστασιακή Aprilia, με τον νικητή της Αργεντινής Aleix Esaprgaro να ακολουθεί μία θέση πίσω του.

Επόμενος αγώνας στο αγωνιστικό ημερολόγιο του MotoGP είναι σε δυο εβδομάδες – την Κυριακή του Πάσχα – στο Portimao της Πορτογαλίας όπου ξεκινάει η ευρωπαϊκή «περιοδεία» του πρωταθλήματος.

Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

Ο Marquez απέδειξε γιατί είναι ο Βασιλιάς της COTA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Αμερικής: Απόλυτη κυριαρχία Ducati στις κατατακτήριες του Austin

Ματαιώθηκαν οι δοκιμές MotoGP της Παρασκευής στην Αργεντινή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης