Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Σε ένα μεγάλο ιταλικό πάρτι εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα COTA του Τέξας για τον 4ο H Ducati είναι ο πρώτος κατασκευαστής μετά τη Honda το 2003 που κατακτά τις πέντε πρώτες θέσεις στο grid.γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP. Οι αναβάτες της Ducati κατάφεραν να δείξουν ότι η GP22 είναι η καλύτερη μοτοσικλέτα στο grid αυτήν τη στιγμή κατακτώντας τις πέντε πρώτες θέσεις της σχάρας εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Jorge Martin ήταν ο αναβάτης της Pramac Ducati ο οποίος κατάφερε να πάρει την pole position στο Austin. Ο νεαρός Ισπανός ήταν για μια ακόμα φορά απίθανος στον ένα γρήγορο γύρο και με χρόνο 2:02.039 κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση. Αυτή είναι η 2η φετινή pole για τον Martin ο οποίος έχει ξεκινήσει όλους τους αγώνες φέτος από την πρώτη σειρά του grid. Στη δεύτερη θέση, για μόλις 0.003 του δευτερολέπτου πίσω, βρέθηκε ο Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati. Ο Αυστραλός ήταν δυνατός σε όλες τις δοκιμές και με έναν αλάνθαστο τελευταίο γύρο βρέθηκε στη 2η θέση.

 

 

Την πρώτη σειρά του grid έκλεισε ο Pecco Bagnaia με τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati, ενώ από την 3η Εκτός Q2 έμειναν οι δυο Aprilia και οι δύο εργοστασιακές KTM.θέση θα εκκινήσει τον αγώνα ο Johann Zarco με τη δεύτερη Ducati της Pramac. Τον θρίαμβο της Ducati ολοκλήρωσε ο Enea Bastianini ο οποίος έφερε την GP22 της Gresini στην 5η θέση. Ο Fabio Quartararo είχε μια δύσκολη περίοδο κατατακτηρίων καθώς έπεσε στην πρώτη του έξοδο από τα pit με αποτέλεσμα να μείνει με τη δεύτερη Yamaha του, για να ανέβει τελικά μέχρι την 6η θέση.

Τα εργοστασιακά Suzuki των Alex Rins και Joan Mir βρέθηκαν στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα αφήνοντας τον Marc Marquez με την Repsol Honda στην 9η θέση. Τη δεκάδα έκλεισε ο Taka Nakagami με LCR Honda, ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Aleix Espargaro έμεινε μόλις στην 12η θέση με την εργοστασιακή Aprilia. Εκτός ρυθμού ήταν οι αναβάτες της KTM με τον Binder στην 17η θέση και τον Oliveira στην 20ή θέση.

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 21:00 το βράδυ.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

Ίδρωσε ο Quartararo αλλά κατάφερε να βρεθεί τελικά στη δεύτερη σειρά του grid.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Αμερικής: Πρόγραμμα και προβλέψεις από το GP στο Austin

Ο Marc Marquez θα αγωνιστεί στην Αμερική

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης