Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, χωρίς ανάσα, συνεχίζεται το προσεχές τριήμερο 8-10 Απριλίου στην Ο Marquez έχει κερδίσει τους 7 από τους 8 αγώνες που έχουν γίνει στο Austin.πίστα Circuit of the Americas, στο Τέξας των ΗΠΑ. Μετά το «ροντέο» της Αργεντινής και τον απίστευτο αγώνα που παρακολουθήσαμε στο Termas de Rio Hondo, οι αναβάτες έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα μια πρόκληση στην πολύ απαιτητική πίστα του Austin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγαλύτερο νέο πηγαίνοντας προς την Αμερική είναι φυσικά η επιστροφή του Marc Marquez στη δράση. Ο Ισπανός αναβάτης είχε μια σοβαρή πτώση στο ζέσταμα πριν τον αγώνα της Ινδονησίας η οποία του προκάλεσε την επιστροφή του προβλήματος διπλωπίας στην όρασή του. Έχασε τον αγώνα της Ινδονησίας και αναγκάστηκε να μείνει εκτός δράσης στην Αργεντινή, ωστόσο με τη σωστή αποθεραπεία κατάφερε να ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημα και να είναι έτοιμος να οδηγήσει ξανά την Honda RC213V του. Η πίστα COTA είναι από τις αγαπημένες του Ισπανού αναβάτη και έχει κερδίσει όλους τους αγώνες εκεί – εκτός από το 2019 όταν σημείωσε πτώση από την πρώτη θέση. Η προσέγγισή του αυτό το τριήμερο θα είναι πιο ήπια, αλλά ποτέ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον Marquez από ένα καλό αποτέλεσμα.

Ακόμα και πέρυσι που επέστρεψε από τραυματισμό ο Marc Marquez κέρδισε τον αγώνα.

Έγραψαν ιστορία Aprilia και Aleix Espargaro

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αργεντινή γίναμε μάρτυρες ενός μοναδικού αποτελέσματος καθώς είχαμε την πρώτη νίκη του Aleix Φαβορί για τη νίκη ο Jorge Martin και Alex Rins.Espargaro στην καριέρα του στο MotoGP και την πρώτη νίκη της Aprilia στη σύγχρονη εποχή του MotoGP. Ο Ισπανός δικαιώθηκε για τη σκληρή δουλειά που έκανε με την ιταλική ομάδα και πλέον πηγαίνει στην Αμερική έχοντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Τι θα δούμε όμως στο Τέξας; Η αμερικανική πίστα είναι πολύ ιδιαίτερη και απαιτητική. Στο παρελθόν, Honda και Suzuki έχουν δείξει καλά στοιχεία με τις Yamaha και Ducati να δυσκολεύονται λίγο περισσότερο.

Από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα, τον πρώτο λόγο στο Τέξας θα έχουν οι αναβάτες της Suzuki και ιδιαίτερα ο φορμαρισμένος Alex Rins. Στη μάχη της νίκης θα είναι επίσης ο επίσης φορμαρισμένος Jorge Martin, ενώ δεν πρέπει να αποκλείουμε τον Marc Marquez και τον Pecco Bagnaia. Στη μάχη του βάθρου θα είναι οι Aleix Espagraro, Fabio Quartararo και Brad Binder, ενώ ερωτηματικό παραμένουν οι Enea Bastianini και Pol Espargaro.

Άξιζε ο Aleix Espargaro και η Aprilia αυτήν τη νίκη.

Το πρόγραμμα του GP Αμερικής είναι το εξής:

Παρασκευή 8/4

17:55 Ελεύθερες Δοκιμές 1
22:10 Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 9/4

17:55 Ελεύθερες Δοκιμές 3
21:30 Ελεύθερες Δοκιμές 4
22:10      Q1
22:35      Q2

Κυριακή 6/6

19:20 Αγώνας Moto2
21:20 Αγώνας MotoGP
22:30 Αγώνας Moto3

Ας θυμηθούμε τι έγινε στην Αργεντινή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Marc Marquez θα αγωνιστεί στην Αμερική

MotoGP Αργεντινής: Έγραψε ιστορία ο Aleix Espargaro, πρώτη νίκη της Aprilia

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης