Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Αργεντινή έμελλε να είναι ο τόπος στον οποίο διαδραματίστηκε μια από τις πιο όμορφες ιστορία του Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος πρώτος είναι ο Aleix Espargaro με δεύτερο τον Brad Binder και τρίτο τον Enea Bastianini.MotoGP. Ο Aleix Espargaro κατάφερε μετά την πρώτη pole position της Aprilia το Σάββατο, να χαρίσει στο ιταλικό εργοστάσιο και την πρώτη νίκη στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία των Grand Prix. Ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έδειξε από την αρχή ότι είχε τον καλύτερο ρυθμό και δεν βιάστηκε στη μάχη του με τον Jorge Martin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις είδε ότι ο Martin είχε πρόβλημα με το πίσω του ελαστικό αποφάσισε να κάνει την κίνησή του και να περάσει στην κορυφή, διατηρώντας την πρώτη θέση μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η πρώτη νίκη του Espargaro στην καριέρα του και η πρώτη νίκη της Aprilia στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP. Πολύ δυνατό αγώνα πραγματοποίησε και ο Jorge Martin με την Pramac Ducati ο οποίος οδήγησε τον αγώνα για αρκετούς γύρους αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να μείνει κοντά στον Aleix Espargaro υποχωρώντας τελικά στη 2η θέση. Αυτοί είναι οι πρώτοι 20 βαθμοί για τον Ισπανό.

Εξαιρετικός ο Alex Rins έφερε τη Suzuki στο βάθρο.

Την τρίτη θέση του βάθρου συμπλήρωσε ο Alex Rins με την εργοστασιακή Suzuki. Ο Ισπανός είχε καλό Στη βαθμολογία των κατασκευαστών πρώτη πέρασε η Ducati.ρυθμό και στο τέλος πλησίασε τους δύο πρώτους, αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την 3η θέση. Ο Joan Mir με τη δεύτερη Suzuki βρέθηκε στην 4η θέση, ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Pecco Bagnaia (Ducati) και Brad Binder (KTM). Ο Maverick Vinales με τη δεύτερη Aprilia RS-GP τερμάτισε στην 7η θέση και τη δεκάδα έκλεισαν οι Quartararo (Yamaha), Bezzechi (Ducati) και Bastianini (Ducati).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πτώσεις σημείωσαν οι Pol Espargaro με την Repsol Honda και Johann Zarco με την Pramac Ducati, ενώ πολύ πίσω έμειναν οι Jack  Miller και Miguel Oliveira. Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα στο Τέξας της Αμερικής και την πίστα COTA στο Austin.

Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

Έσωσε την παρτίδα στο τέλος του αγώνα ο Pecco Bagnaia με την 5η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Αργεντινής: Σε ρυθμό τάνγκο ο Aleix Espargaro, πρώτη pole position για την Aprilia

Ματαιώθηκαν οι δοκιμές MotoGP της Παρασκευής στην Αργεντινή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης