Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την βροχή να είναι μια μόνιμη απειλή πάνω από την πίστα του Mugello ξεκίνησε ο αγώνας Sprint του Mugello, για τον 6ο γύρο της σεζόν του 2023.

Εκεί πρώτος έστριψε ο κάτοχος της pole position, Pecco Bagnaia, ενώ πίσω του ήταν ο Marc Marquez και ο Jorge Martin. Στην πρώτη στροφή ο Brad Binder όρμησε στην εσωτερική και χτύπησε τον Alex Marquez, με αποτέλεσμα την πτώση του Ισπανού. Ο αναβάτης της ΚΤΜ έλαβε ποινή μεγάλου γύρου για αυτό το περιστατικό.

 Μπροστά ο Jorge Martin πέρασε τον Bagnaia και οι λευκές σημαίες άρχισαν να κυματίζουν στο δεύτερο γύρο, προειδοποιώντας τους αναβάτες για βροχή, ενώ δόθηκε το δικαίωμα εισόδου στα pits για αλλαγή μοτοσυκλέτας. Τελικά οι σταγόνες δεν εντάθηκαν ποτέ και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά, με την ψιλή βροχή να τον συνοδεύει σε κάποιους τομείς, αλλά κανένας αναβάτης δεν άλλαξε μοτοσυκλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αρχή του τρίτου γύρου ο  Martin άρχισε να κάνει μια μιρκή διαφορά, ενώ πιο πίσω οι μάχες μαίνονταν μεταξύ του Jack Miller, του Μarc Marquez και του Marco Bezzecchi, με τον Μiller να αναγκάζει σε άνοιγμα της γραμμής τον Μarquez σε μια απόπειρα προσπέρασης. 

Ο Martin άρχισε να χάνει έδαφος και σύντομα προσπεράστηκε από τον Bagnaia και τον Bezzecchi. Περιορίστηκε έτσι στην 3η θέση και με 5 γύρους να απομένουν οι μάχες σταμάτησαν. 
Από εκεί και πέρα, ο Bagnaia έφτασε στην γραμμή του τερματισμού για να πάρει την 3η του νίκη σε αγώνα Sprint και άνοιξε τη διαφορά της βαθμολογίας στους 4 βαθμούς από τον Bezzecchi που τερμάτισε 2ος.

Ο Jorge Martin δέχτηκε την πίεση του Johann Zarco στα τελευταία στάδια, αλλά κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση και να συμπληρώσει το βάθρο. 

Ο Luca Marini κατάφερε να κάνει μια διπλή προσπέραση εκμεταλλευόμενος τη μάχη των Marc Marquez και Jack Miller για να πάρει την 5η θέση, με τον Miller 6ο και τον Marquez 7o. O Αleix Espargaro τερμάτισε 8ος, ενώ η τελευταία βαθμολογούμενη θέση πήγε στον Enea Bastianini, ο οποίος πήρε τους πρώτους του βαθμούς στο Πρωτάθλημα, καθώς είχε τραυματιστεί στον πρώτο αγώνα Sprint στο Portimao.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης