Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η ιταλική φίρμα Energica είναι ίσως η πιο επιτυχημένη εταιρεία στον τομέα των ηλεκτρικών μοτοσικλετών. Η Energica είναι ο επίσημος προμηθευτής μοτοσικλετών του MotoEΔιαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις με κορυφαίο της μοντέλο το RS το οποίο έχει φέρει την τεχνολογία του Παγκόσμιο Πρωταθλήματος MotoE στις μοτοσικλέτες δρόμου.

Για το 2022 η Energica δουλεύει πάνω σε έναν νέο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα περάσει στο επόμενο επίπεδο τις μοτοσικλέτες της. Πρόκειται για έναν ελαφρύ, μικρό σε διαστάσεις ηλεκτροκινητήρα του οποίου το βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι διαθέτει σύστημα ψύξης με υγρό.

Η Energica έχει επεκταθεί και στην αγορά της Ασίας

Ο κινητήρας έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Mavel και ονομάζεται Energica Mavel Co-Engineering. Η Η Energica ετοίμασε και ένα αγωνιστικό κιτ για τα μοντέλα Ego+ και RSαπόδοσή του φτάνει πλέον τους 169 ίππους, από τους 147 τους οποίους απέδιδε το προηγούμενο μοντέλο με το βάρος να έχει μειωθεί κατά 10 κιλά!

Σημαντική επίσης είναι και η οικονομία που παρέχει στην ενέργεια καθώς μειώνει την κατανάλωση κατά 10%. Τα νέα μοντέλα της Energica θα είναι εξοπλισμένα με τον καινούριο κινητήρα ο οποίος θα είναι διαθέσιμος στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση στην Ασία.

Βίντεο παρουσίασης της σειράς RS.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μοτοσικλέτα με την καλύτερη αεροδυναμική στον κόσμο

Μέσα στο 2021 το πρώτο μοντέλο της LiveWire by Harley Davidson

Το 2027 οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες θα κοστίζουν λιγότερο από τις συμβατικές